Üniversitemiz Erasmus+ Programı Öğrencisi Polonya'da Konser Verdi

30.01.2015

Erasmus+ Programı çerçevesinde Polonya’da eğitim gören Üniversitesimiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Emin Ersöz Yiğit’in de aralarında yer aldığı öğrenciler; Polonya’nın önemli müzik okullarından Wroclaw Karol Lipinski Müzik Akademisinin Konser Salonu’nda konser verdi.

Sanat danışmanlığını Prof. Ewa Czermak, Prof. Grzegorz Kurzynski ve Dr. Tadeusz Pszonka’nın yaptığı “Polonya ve Türkiye Çoksesli Müziğinin Olağanüstü Konseri”nde; Aşık Veysel’in "Uzun İnce Bir Yoldayım", Ahmet Saygun’un "Bozlak", Turgay Erdener’in "Çamdan Sakız Akıyor" gibi sözlü eserleri icra edildi.

Piyanoda; Üniversitemiz Yüksek Lisans öğrencisi Emin Ersöz Yiğit de yurt dışında eserleri sıkça çalınan Türk Beşlerinden besteci Ulvi Cemal Erkin’in “Duyuşlar” ve piyano için düzenlemesini genç kuşak bestecilerimizden Erdal Tuğcular’ın yaptığı Ali Ekber Çiçek’in “Haydar Haydar” eserlerini yorumladı. Yiğit ayrıca; Polonya’da eğitim gören Erasmus+ Programı öğrencileriyle birlikte Bartok ve Liszt gibi bestecilerin solo piyano eserlerini seslendirdi ve bazı öğrencilerin piyano eşliklerini yaptı.

Türk ve Polonya kültürünün müziklerinin yer aldığı konser büyük beğeni topladı.

Paylaş