Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğünce Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

27.02.2015

Üniversitemiz AKEF Erol Güngör Konferans Salonunda Erasmus Tanıtım Toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya Erasmus Koordinatörümüz Prof. Dr. Murat Çemrek ile konuşmacı olarak Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Halil Akmeşe katılırken, bölümlerin Erasmus Koordinatörleri ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda bir açılış konuşması yapan Prof. Dr. Murat Çemrek; Erasmus Koordinatörlüğünün faaliyetlerinden bahsetti. Erasmus’un Üniversitedeki herkesi kapsadığını söyleyen Çemrek, bu programın kültürler arası iletişime de katkı sağladığını kaydetti. Erasmus’un sosyallikle beraber iç zenginliği de artıracağını ifade eden Çemrek, öğrencilerin bu programa daha çok talepkar olmalarını dilediklerini vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Halil Akmeşe sunumunda; 2015-2016 eğitim-öğretim yılı Erasmus Hareketliliği başvurularıyla ve genel hatlarıyla programla alakalı bilgilendirmelerde bulundu. Akmeşe; Erasmus’dan kimlerin faydalanacağına dair şu bilgileri verdi: “Öğrenci tam zamanlı öğrencimiz olmalıdır. Üniversitemizde okuyan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu programa başvurabilir. En az bir ders dönemi tamamlanmış olmalıdır. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin 4’lük sistemde en az 2.20 puanı 100’lük sistemde de 58 olması gerekmektedir.”

Başvuru esasları ve hibe alımı konusunda da açıklamalarda bulunan Akmeşe; Erasmus programının öğrencilere her anlamda katkı sağlayacağını ancak bu programın bir dil öğrenme programı olmadığını dile getirdi. Hareketlilikten yararlanılması için her şeyin Koordinatörlüğün kontrolü altında olması gerektiğini söyleyen Akmeşe, bu hareketliliği ancak koordinatörlüğün başlatabileceğini hatırlattı. Akmeşe konuşmasına şöyle devam etti: “Erasmus Koordinatörlüğümüz sizi karşı taraftaki koordinatörlüğe aday göstermesi gerekiyor. Öğrencileri biz aday göstermeden öğrenci herhangi bir prosedürü tek başına gerçekleştiremez. Bu konu hassastır, gidecek olan öğrencilerimiz konuya daha ilgili olmalıdırlar.”

Pasaport, vize, sağlık sigortası gibi konularda da öğrencilerin merak ettikleri sorulara yanıt veren Akmeşe, öğrencilerin internet bankacılığı, pasaport işlemleri gibi konuları da öğrenmeleri gerektiğinin altını çizdi. Akmeşe, gerek başvuru sürecinde, gerek kabul sürecinden sonra Üniversitenin koordinatörlük web sitesinin takip edilmesini ve başvuru tarihlerini kaçırmamaları gerektiğini önemle vurguladı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği, merak ettikleri soruları Akmeşe’ye yöneltmeleri ve uzun süreli bir soru cevap bölümünden sonra toplantı sona erdi. 

Paylaş