Üniversitemiz BAP Koordinatörlüğü Tarafından 2015 Yılı Proje Destekleme Süreçleri Toplantıları Yapılıyor

11.11.2014

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü(BAP) tarafından Üniversitemiz fakültelerinde proje süreçleri hakkında bilgilendirme toplantıları yapılıyor. 15 gündür devam eden toplantılarda; 2015 yılında proje destekleme süreçlerinde yapılacak değişiklikler hakkında bilgi verilerek, proje süreçleri ile ilgili Öğretim Üyelerinin beklentileri ve istekleri dinleniyor.

Toplantılarda BAP Koordinatörlüğü tarafından 2015 yılından itibaren Öğretim Üyelerinin bilimsel projelerine, “üretenin, çalışanın daha çok desteklenmesi ve kalitenin artırılması” ilkesinden hareket edilerek performansa dayalı destekleme verileceği ifade edildi. Yeni bilimsel çalışmalara verilecek desteğin; yurt dışı yayınları, yurt içi yayınları, yayınlarına yapılan atıflar, basılan kitapları, kitap bölümleri, yürüttükleri uluslar arası ve ulusal projeleri, sanatsal etkinlikleri, dergi editörlükleri, hakemlikleri, katıldıkları ulusal ve uluslar arası akademik kongre ve sempozyumları gibi Öğretim Üyelerinin tüm akademik faaliyetlerinin toplam puanı oranında olacağı bildirildi. Bu sayede Öğretim Üyelerinin bilimsel çalışmalarına daha fazla destek verilebileceği, bilimsel çalışmaların kalitesinin ve sayısının önemli oranda artacağı öngörülüyor.

Ayrıca proje işlemlerinin daha hızlı, kolay ve şeffaf yapılması için tüm bilgilerin girildiği otomasyon sisteminin alt yapısının daha da güçlendirildiği ve yeni modüllerin eklendiği bildirildi.

Üniversitemiz BAP Koordinatörü Prof.Dr. Oğuz Doğan tarafından, Türkiye’deki tüm üniversiteler içerisinde Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin, Öğretim Üyelerinin bilimsel projelerine en çok destek veren üniversiteler arasında yer aldığı ifade edildi.

Paylaş