Üniversite Hastaneler Birliği Derneğinin Ankara Temaslarının Ardından Sağlık Bakanlığı İle YÖK Arasında Üniversite Hastaneleri İşbirliği Protokolü İmzalandı

21.08.2015

Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erkan İbiş’in Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile yaptığı görüşmeyi takiben, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Ankara'da sırasıyla; Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Maliye Bakanlığı BÜMKO Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ile toplantılar yaparak, Üniversite Hastanelerinin sorunları ve çözüm önerilerini gündeme getirdi.

Üniversite Hastaneler Birliği Derneğinin Ankara'daki verimli temaslarının ardından; Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu arasında, üniversite hastanelerinin "Tıbbi Malzeme ve Sarf" ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin protokol imzalandı.

YÖK’te düzenlenen imza törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Üniversite Hastaneler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erkan İbiş, Yönetim Kurulu Üyesi Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile tıp fakültesi bulunan üniversitelerin rektörleri ve bakanlık yetkilileri katıldı.

YÖK Başkanı Saraç yükseköğretimin sorunlarının çözümü için sürekli gayret içinde olduklarını belirtirken, başta ilgili bakanlıklar olmak üzere bütün kamu kurumları ile yakın ilişki içerisinde bulunduklarını altını çizdi. Söz konusu protokole dileyen üniversite hastanelerinin başvurabileceğini belirten Saraç, protokolün bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından tıbbi malzeme ve mal teminini kapsayacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise Türkiye'nin sağlık alanında dünya ile yarışır duruma geldiğini ve bunun gurur verici olduğunu belirterek, bu başarının elde edilmesinde üniversitelerde verilen eğitimin etkisinin önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, üniversite hastanelerinin "Tıbbi Malzeme ve Sarf" ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin çerçeve protokolü, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç tarafından imzalandı.

Tıp, Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Hacettepe’de Toplandı

Üniversitelerarası Kurul Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi’nin 14. toplantısı Hacettepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Hacettepe Üniversitesi Sıhhıye Kültür Merkezi’nde yapılan toplantının başkanlığını Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yürüttü. Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Tıp ve Sağlık Bilimleri alanında eğitim veren kurumların rektörleri, rektör yardımcıları, dekanları, dekan yardımcıları ve enstitü müdürleri katıldı.

Üniversite Hastanelerinin sorunları ve çözüm önerilerini gündeme getirildiği toplantı verimli geçerken toplantı, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından gönderilen ve görüş beklenen gündem maddelerinin tartışılması ve karara bağlanması ile sona erdi.

Paylaş