UNİKOP 7. Üst Kurul Toplantısı Yapıldı

31.12.2014

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla KOP Bölgesi’nde eğitim veren beş devlet ve iki vakıf üniversitesi, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteği ve koordinasyonu ile ‘KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’ kurularak 1 Ocak 2013’te çalışmalarına başlamıştı. ÜNİKOP’ta Üniversitemizle beraber Aksaray Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, Niğde Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi de yer almakta.

Bu yıl Aksaray Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen Üst Kurul Toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in yanı sıra; KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ,Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Mevlana Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çelik, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Çökmüş katıldı.

7. Üst Kurul Toplantısında; KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığı Niğde Üniversitesinden Aksaray Üniversitesine törenle geçti. 

UNİKOP 2015 Dönem Başkanlığını devralan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, bu yılı en iyi şekilde değerlendirmek için gayret edeceklerini söyledi. UNİKOP’un, 2012 sonlarında, o zaman Dışişleri Bakanı olan Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun önerisi üzerine kurulduğunu ve son derece anlamlı bir proje olduğunu ifade eden Rektör Acar: “Sayın Davutoğlu’nun: ‘Bölgenin üniversiteleri bir araya gelsinler, güçlerini birleştirsinler, enerjilerini en etkin şekilde değerlendirsinler’ önerisine canı gönülden kulak verdik ve birliği kurduk. İki yıldır da gayet güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bundan sonra da üniversitelerimizin güç birliği ve KOP İdaresi’nin desteği ile daha güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

UNİKOP 2014 Dönem Başkanı Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ise UNİKOP’un 2012 yılının Aralık ayında kurulduğunu anımsatarak: “Bundan sonraki süreçte birliğin daha da gelişmesini arzu ediyoruz. Birlik 2 yıldır güzel çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaları bölgenin ve ülkemizin kalkınması adına daha da geliştirerek devam ettirmeliyiz. Bunu başaracak durumdayız.” şeklinde konuştu.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu da konuşmasında; UNİKOP’un artık Türkiye’de bir marka haline geldiğini belirtti. UNİKOP’un, “Kendi bölgemizi nasıl kalkındırabiliriz?” sorusuna verilen en somut cevap olduğunu kaydeden Babaoğlu: “Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz da bu birliği çok önemsiyor. Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölgesi'nde de böyle bir birliğin kurulması çalışmaları tamamlandı. DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği de bizi model alarak kuruldu.” dedi.

Töreninin ardından 7. UNİKOP Üst Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda UNİKOP’u oluşturan 7 üniversiteye, yeni kurulan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin de dâhil edilmesi kararlaştırıldı. Toplantı; UNİKOP’un 2014 yılı çalışmaları hakkında UNİKOP Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Gökçe tarafından yapılan sunumun ardından diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından tamamlandı.

Toplantı ile ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “Üniversitelerimizin bilgi, birikim ve tecrübelerinin şehrimiz ve bölgemiz merkezinden başlanarak paylaşılmasının bölge ve ülke kalkınmasına vereceği destek bakımından önemsediğimiz ve destek verdiğimiz KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin 1 yıl boyunca Dönem Başkanlığı’nı başarılı şekilde yürüten Niğde Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Adnan Görür’e hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyor ve yeni Dönem Başkanı olan Aksaray Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Acar’a da başarılar diliyorum.” dedi.

Paylaş