UNİKOP 2014 Niğde'de Yapılıyor

23.10.2014

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteği ve koordinasyonu ile bölgede yer alan 7 üniversitenin ortaklığıyla kurulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği, II.KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Niğde Üniversitesinin ev sahipliğinde Niğde’de yapılıyor.

22 Ekim akşamı KOP Bölgesi rektörleri katılımı ile yapılan UNİKOP Üst Yönetim Kurulu Toplantısı ile başlayan sempozyumun açılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Konya Milletvekili Kerim Özkul katıldı.

7 üniversitenin işbirliğiyle kurulan ve bu yıl ikincisi düzenlenen sempozyumda Üniversitemiz; Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. M. Emin Aydın tarafından temsil ediliyor. Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün açılış konuşmasından sonra Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan katılımcılara hitap etti. Sempozyumun öğleden sonraki bölümüne Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü de katıldı. Sempozyum hakkında görüşlerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bölgenin hem ekonomik hem de bilimsel güçlenmesinde disiplinler arası bakış açısının ve işbirliğinin önemli olduğunu, sempozyumun uluslararası düzeyde bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini buluşturarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine imkân sağlanması açısından bölge kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti. Bakan Yılmaz’ın Başkanlık edeceği Bölge Koordinasyon Toplantısı ile devam edecek program, 24 Ekim’de yapılacak ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Emin Aydın ve Prof. Dr. Tahir Yüksek’in de Başkanlık edecekleri oturumlarla sona erecek.  

Paylaş