Uluslararası Öğrenciler Platformu Başkanı Prof. Dr. Murat Çemrek Basın Toplantısı Düzenledi

25.03.2015

Üniversitemiz SSBF Uluslararası Arası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Çemrek düzenlenen bir basın toplantısıyla Başkanı olduğu Konya Uluslararası Öğrenciler Platformunun faaliyetlerini anlattı.

Lise, lisans, yüksek lisans, doktora, dil eğitimi için uluslararası öğrencilerin ülkemize geldiğini söyleyen Çemrek; ülkemizde şu an 80 bin öğrencinin eğitim aldığını belirtirken sözlerini şöyle sürdürdü: “11 Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelerek misafir öğrencilerimize, şehrimize ve kendimize yaraşır güzel bir ev sahipliği yapmak, tarihten gelen gönül ve kardeşlik köprülerini yeniden inşa etmek, eğitim için kilometrelerce uzaktan gelip şehrimizi tercih eden misafir öğrencilere şehrimize yakışır bir eğitim ortamı sunmak, elimizdeki imkânlarımızı bir araya getirerek en iyisini yapmak için Konya Uluslararası Öğrenci Platformu çatısı altında bir araya gelmiş olduk.”

Evvelde ve Ahirde Hepimiz Âdem’in Çocuklarıyız, Hepimiz Bir Milletiz

Prof. Dr. Murat Çemrek öğrencilerin daha iyi şartlara sahip olması için yürüttükleri ortak çalışmalara değinerek, misafir öğrencilere örnek teşkil edecek ev sahipliğini sunmak istediklerini vurguladı. Çemrek, uluslararası öğrencilerin eğitimlerine destek vermek amacıyla bir araya gelerek kurulan Platformlarının başta Konya olmak üzere tüm dünya için hayırlı uğurlu olmasını dilerken: “Evvelde ve ahirde hepimiz Âdem’in çocuklarıyız, hepimiz bir milletiz” ifadelerini sözlerine ekledi.

Paylaş