Uluslararası İLEM Yaz Okulu Açılış Programı Gerçekleştirildi

04.08.2015

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ve 20 ülkeden çok sayıda akademisyenin katıldığı, 1-9 Ağustos 2015 tarihleri arasında devam edecek olan İLEM Yaz Okulu’nda “İslam Dünyasında Sosyal Adalet ve Yoksulluk” konusu uluslararası platformda tartışmaya açıldı. Açılış Programında Üniversitemizi, Erasmus Kurum Koordinatörümüz Prof. Dr. Murat Çemrek temsil etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Üniversitemiz, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, İlmi Etüdler Derneği (İLEM), Selçuk Üniversitesi, Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi (SADAM), Global Politikalar Araştırma Merkezi (GLOPOL) işbirliğiyle düzenlenen İLEM Yaz Okulu’nun ev sahipliğini yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da böyle önemli faaliyetlere her zaman destek olacaklarını söyledi.

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Murat Çemrek ise konuşmasında Uluslararası İLEM Yaz Okulunun İslam dünyasındaki problemlerin konuşulması için sağlıklı bir ortam oluşturduğunu söylerken bu tarz programlarla gerekli bilincin de oluşturulabileceğini belirtti.

Açılış programının ardından yaz okulunun ilk dersinde geçildi. Dersin ardından gerçekleştirilen atölye çalışmalarında ise Uluslararası İLEM Yaz Okulu öğrencileri kendi makalelerini sunarak sosyal adalet ve fakirlik konusunda münazaralar gerçekleştirdiler. Yaz okulu kapsamında gerçekleşecek olan dersler ve atölye çalışmaları 10 Ağustos’a kadar devam edecek.

Paylaş