Ulusal Konsorsiyum Proje Heyetimiz Berlin-Wildau Yüksekokulu’nu Ziyaret Etti

10.08.2015

Üniversitemiz öncülüğünde yürütülen “AB Yolunda Modern Uygulamalı Bilimler ile Nitelikli İnsan Gücüne Ulaşmak” Ulusal Konsorsiyum Projesi kapsamında Berlin-Wildau Yüksekokulu’na ziyaret gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın başkanlığındaki heyette, Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Diken, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya ve öğretim elemanları hazır bulundu. Ziyarete projenin paydaşlarından KTO Karatay Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Bayram Sade ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan da katıldı.

Cottbus Sanayi ve Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette; Wildau Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun bilgi ve teknoloji transferi konusunda yaptıkları çalışmalar, araştırma ve projeler hakkında sunumlar yapıldı ve taraflar arasında işbirliği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyarete Üniversitemiz adına katılan heyet, Wildau Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun yenilenebilir enerji alanında yaptığı çalışmaları yerinde inceledi ve taraflar bu alanda işbirliği imkânları üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Brandenburg eyaletinin alanında en büyük yüksekokulu konumundaki Berlin-Wildau Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun 58 ülkeden 144 üniversite ile işbirliği bulunuyor.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarının modern ve yenilikçi bir Yüksekokulun gereksinimlerine uygun bir sistemin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacak Proje ile; Türk ve Alman yükseköğretim sistemlerinin avantajlarını bir araya getirip sentezleyerek Üniversitemiz ve KTO Karatay Üniversitesinde modern bir yüksekokul eğitim sistemi geliştirmek için ihtiyaç duyulan geniş çaplı bilgi ve tecrübe birikimine sahip olunması amaçlanıyor.

Paylaş