Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinden Rektörümüze Ziyaret

08.03.2015

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Gaye Erbatur, Konya Şube Başkanı Nazife Demirhan ile dernek yönetim kurulu ve üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet Rektörümüzü makamında ziyaret etti.

Ziyaretin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün hemen öncesinde gerçekleşmiş olması vesilesiyle kadın, kadının toplumdaki yeri ve kadınların yaşadığı sorunların da genişçe değerlendirildiği samimi ve verimli bir sohbet gerçekleştirildi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Gaye Erbatur dernekleri ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dernek olarak özellikle üniversitede okuyan kız öğrencilere maddi ve manevi destek verdiklerini, burs imkanları sunduklarından bahsetti. Erbatur; burs verdikleri kız öğrencilerin de okudukları üniversiteleri tanımak ve yöneticileriyle tanışıp fikir alış-verişinde  bulunmak için ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Erbatur; bu anlamda Necmettin Erbakan Üniversitesini de özel olarak tanımak ve en yetkili ağızdan bilgi almak ve ortak faaliyetler için neler yapılabileceğini değerlendirmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de özelde kadın ve kadın eğitimi için faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunun yönetici ve üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyetin tamamının bayan olmasına da dikkat çekerek tüm ziyaretçilerin Dünya Kadınlar Gününü tebrik etti.

Kadına yönelik şiddet konusunu da değerlendiren Rektörümüz; kadına özel uygulanan şiddetin toplumsal parametrelerinin değerlendirilmesinin önemini vurgulayarak, toplumsal şiddetin önlemediği bir toplumda kadına yönelik şiddetin de önlenmesinin imkansız olduğunu ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker; bu 8 Mart'ın diğer 8 Martlardan farklı olarak; kadın sorunları üzerinde ivedilikle, daha derinlemesine analizler yapılarak, süreklilik arz eden çalışmalarla kalıcı çözümler üretilerek sorgulamalar yapılması gerektiğini söyledi.

Kadınların üretkenliğinin, birikimlerinin ve doğal yeteneklerinin toplum hizmetine sunulmasının önemine değinen Rektörümüz; hem kadını toplum faaliyetlerine kazandırarak toplumun refah ve mutluluğuna katkı yapmak, hem de kadının toplumda hakettiği yeri ve değerinin verimesi için yapılan çalşmalara Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin verdiği desteği takdirle karşıladığını ifade etti.

Ziyarette; Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ile Üniversitemiz arasında sosyal ve eğitim faaliyetlerinde ortaklaşa çalışmalar yapılması için görüşmelerin sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldı.

Paylaş