TÜBİTAK, Destek Programları ve Pardus Tanıtımı Toplantısını Üniversitemizde Düzenledi

24.09.2014

TÜBİTAK ve Üniversitemiz işbirliğiyle Konya’da TÜBİTAK Destek Programları Hakkında Bilgilendirme Toplantısı yapılarak, Pardüs İşletim Sisteminin tanıtımı gerçekleştirildi.

Toplantıdan önce TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu: “Teknolojik üretimi, mevcut teknolojileri geliştirmek için araştırma ve geliştirme enstitüleri kurumumuz bünyesinde kurulmuştur. Kurumumuz ve kurumumuz bünyesindeki enstitülerin bilimsel amacı doğrultusunda bilimsel ve teknolojik alanda akademik olarak proje üretilmesini teşvik etmek amacıyla Türkiye’nin muhtelif yerlerinde ve üniversitelerinde yaptığımız toplantıların bir ayağı da Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesinde gerçekleştiriliyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi, 2010 yılında kurulan yeni bir üniversite olmasına rağmen özellikle 2014 yılında proje sayısını ve destek sayısını ciddi oranda arttırarak sayılı üniversiteler arasına girmiştir.”

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de: “ TÜBİTAK son yıllarda bir ilerleyiş içinde, ülkemiz ekonomisine katkıda bulunacak önemli yatırımlar için özel bir gayret sarf ediyor. Biz de Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak TÜBİTAK’la birlikte ülkemizi 2023 hedefine ulaştırmak için azami gayret sarf ediyoruz.” TÜBİTAK'ın proje yöntemleri ile ilgili bilim adamlarına yönelik özel kurslar düzenlediğini söyleyen Şeker, "Bu kurslara katılanların motivasyonu artarak her birinin gruplar oluşturarak güzel projeler yazdığını ve yazmaya devam ettiğini görüyoruz. Bu konuda hepimizin üzerine düşen görevler var; üst yönetim olarak bizlerin akademik personeli teşvik etme, gerekli şartları sağlama gibi görevleri var." diye konuştu.

Toplantıda TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuşoğlu Pardüs işletim sistemini, diğer Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ise TÜBİTAK’ın Ulusal Akademik AR-Ge Proje ve burs desteklerini anlattı. Toplantıya ayrıca TÜBİTAK ULAKBİM Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Üniversitesimiz Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi olan Doç. Dr. Faruk Keser de katıldı.

Programın sunuculuğunu yapan Üniversitesimiz Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Çıbıkdiken de Necmettin Erbakan Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi’nin Pardüs açık işletim sistemi kullanan Türkiye’nin tek üniversite bilgi işlem dairesi olduğunu, böylelikle işletim sistemi bütçesinde %90 oranında tasarruf sağladıklarını ifade ederek, kendilerine tam destek veren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e teşekkür etti.

 

Paylaş