Tıp Fakültesinden Bir Başarı İmzası Daha

22.06.2015

İnternetten sipariş ettiği çayı 15 gün kullandıktan sonra rahatsızlanarak Tıp Fakültesi Hastanemize başvuran Seda Nur Çalışkan gerçekleştirilen karaciğer nakil operasyonuyla yaşama tutundu.

Hemşirelik bölümü üçüncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Seda Nur Çalışkan, 94 kiloya çıkınca zayıflamak için internetten sipariş ettiği çayı 15 gün kullandıktan sonra rahatsızlandı. Başarılı operasyonla yaşama tutunan Çalışkan,  kilo problemini gidermek için çeşitli bitkisel ürünler kullandığını  anlattı. Çalışkan şunları belirtti: "Çok şükür Allah şifamı verdi ve kadavradan organ bulundu. Kullandığım çay kilo verdirmedi, aksine sağlığımdan etti. Zaten çayı da ünlülerin gerçekten kullanmadıklarını, para karşılığında sadece reklamını yaptıklarını öğrenince bırakmıştım. En iyi şey diyetisyenle sağlıklı kilo vermek. Ünlüler para kazandı, ben karaciğerimi kaybettim. Savcılığa suç duyurusunda bulundum."

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi   Doç. Dr. Ahmet Tekin, kilo vermek için kullandığı çay nedeniyle karaciğeri iflas  eden hastaya başarılı şekilde organ nakli gerçekleştiğini söyledi.

Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ali  Demir de son yıllarda özellikle bitkisel ürünlerin bilinçsizce kullanımı  sonucunda karaciğeri olumsuz etkilenen çok sayıda hastanın kendilerine  başvurduğuna dikkati çekti. Demir: "İçinde ne olduğu belli olmayan bir takım bitkisel ürünlerin  kullanılması sonucu karaciğer ve böbrekler ciddi zarar görmektedir. Bu hastamız  karaciğer nakline kadar gitmek zorunda kaldı. Bitkisel ürünlerin kullanılmasına  son derece dikkat edilmeli. İçinde ne olduğu bilinmeyen bitkisel ürünlerin  kullanılması sakıncalı olabilir. Ortaya vahim sonuçlar çıkabilir" diye konuştu.

Hastanemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı  Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tevfik Küçükkartallar da piyasadaki zayıflama ürünlerinin  fazlalığına işaret ederek, şunları söyledi: "Hastamız, nakil gerçekleşmeseydi şu an hayatta olmayacaktı. Diyet  ilaçları, zayıflama çayları gibi tıbbi ilaç dışı birçok ürün piyasada satışta.  Bu ürünlerin faydası olmadığına, bilimsel çalışmalar yapılmadan  piyasaya çıktığında ciddi tehlikeler içerdiğine, karaciğer komasına giren  hastamızla da şahit olduk. Ürünleri kullanırken çok dikkatli olmamız gerekiyor."

Paylaş