Tıp Fakültesinde Düzenlenen “Rehber Hemşire” Eğitim Kursu Sertifika Programıyla Tamamlandı

25.03.2014

Tıp Fakültesi Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliği ile “Rehber Hemşire” eğitim kursu düzenlendi. Düzenlenen eğitim kursu 24 Mart Pazartesi günü yapılan Sertifika töreniyle sona erdi.

Tıp Fakültesi Eyüp Kalaycı Konferans Salonunda düzenlenen sertifika törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Sağlık Bilimleri Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, Sağlık Bilimleri Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emel Ege,  Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Başmüdür Mustafa Sabri Ak, Hemşire Hizmetleri Müdürü Serap Selçuk ve sağlık çalışanları katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “Sertifikasyon programları çerçevesinde kendimizi güncellemek ve her gelişen bilgiden mutlaka bizimde alacağımız, istifade etmemiz geren ve hizmetimizde değerlendirmek üzere, hizmet vereceğimiz kişilere de yararlandırılmak üzere, bu bilgilere ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek isterim. Farkındalık olarak hem öğretim üyeleri olarak bizler, kursiyerler olarak sizler sürekli yaşıyoruz ve yaşayacağız. Bu sürekli takip edilmesi gereken eğitim süreci. Bilginin peşinden koşturuyoruz. Her bilginin yeni ufuklar açtığı, yeni kolaylıklar sağladığı hızlı bilgi enformasyonu altında yaşıyoruz. Artık hastanelerin sadece dört duvar olmadığı içindeki teknolojisiyle,  yine hekimlerin sadece kendi başına işlem yapmadığı tüm sağlık çalışanları ile bir arada, beraberce hizmet üreteterek, sorumluluk aldığı bir görev tanımı söz konusu ve bu konu mevzuata da yansımış durumda. Mevzuat bir anlamda hepimize sorumluluk getiriyor. Mevzuatın ortaya koyduğu bu sorumlulukları da sertifikalarla ve iç hizmet kurslarıyla paylaşmış oluyoruz.Bu düzenlenen ne ilk ne de son sertifikasyon programı olacak. Devamı gelecek, sizler de  bu programlara katılım göstererek kendinizi yenilemiş olacaksınız ve kendinizi daha güvende hissetmiş olacaksınız. Düzenlenen Eğitim Kursunu başarıyla bitirerek Sertifika alan tüm çalışanlarımızı tebrik ediyor, başarılı ve özverili hizmetlerinin devamını diliyorum.”  diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emel Ege: “Beraber olmadığımız hiçbir zaman güçlü olamayız. Beraberlik gücü ve başarıyı getirir. Başından beri bizi destekleyen başta Rektörümüze, Dekanımıza, Başhekimimize, eğitimlerde emeği geçen hocalarımıza, teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”  dedi.

Sağlık Çalışanlarına ve hemşirelere düzenlen kursta ; “Öğrenci Eğitimde Hemşirenin Rolü”, “Hemşirelik Uygulamalarında Güncel Yaklaşımlar ”, “Davranış Odaklı Güvenlik Yöntemi” , “Hemşirelik Ve Farmakovijilans”, “Klinikte Rehber Hemşirelik” ve “ Kanıt Temelli Hemşirelik Bakımının Önemi ”  konulu eğitim verildi.

Kursa katılan sağlık çalışanları ve hemşirelere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle program sona erdi.

Paylaş