Tıp Fakültesinde Dünya Prematüre Günü Kutlandı

18.11.2014

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde gerçekleştirilen kutlamaya Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Tıp Fakültesi Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, Hastane Başmüdürü Mustafa Sabri Ak, yeni doğan ünitesi çalışanları, çok sayıda prematüre bebek ailesi katıldı.

Türkiye’de Her Yıl 140 000 Prematüre Doğuyor

Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs kutlama programında yaptığı konuşmada: “Her yıl 17 Kasım günü prematüre bebeklerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla prematüre bebekler ve aileleri, hemşireler, doktorlar bir araya gelerek çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Ülkemizde her yıl yaklaşık 140.000 prematüre bebek dünyaya geliyor. Zamanından erken doğan prematüre bebekler; özel bakım, özel tıbbi cihazlar, eğitimli hemşire ve yeni doğan bakımı ve tedavisi ile özel olarak ilgilenen doktorlar gerektiriyor.” dedi.

Örs; Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesinin 3. Düzey yeni doğan yoğun bakım ünitesi olarak bölgede gelişmiş alt yapısı ve olanaklarıyla bir referans merkezi haline geldiğini, en kalifiye çalışanlarla birlikte bebeklerin sadece yaşama tutunmalarından ziyade yaşam kalitelerini de arttırmalarını sağlama gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Yeni Doğan Personeli Özverili ve Vicdan Sahibi Olmalı

Çalışanların sayısı ve kalifiyesine dikkat çeken Örs: “Yeni doğan hemşire ve uzman sayısının arttırılması bu aşamada çok önemli. Yeni doğan hemşire ve personelde iyi eğitilmiş olmanın yanı sıra olması gereken en önemli özellik özveri ve vicdan sahibi kişiler olmaktır. Yeni doğan sabır ister, emek ister. Buradaki ailelerimizin hepsine ve tüm ünite personelime teşekkür ederim.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Kutlama programına katılan aileler de prematüre doğan bebeklerinin bu ünite sayesinde sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmelerinden duydukları sevinci dile getirerek Tıp Fakültesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi sorumlu hocalarına ve personeline teşekkür ettiler.

Paylaş