Tıp Fakültesinde Dünya Hemşireler Haftası Kutlama Programı Gerçekleştirildi

18.05.2015

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Asım Duman Konferans Salonunda Hemşireler Haftası Kutlama Programı düzenlendi. Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Tekin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emel Ege, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek tüm hemşirelerin hemşireler haftasını kutlayarak sözlerine başladı. Bu vesileyle organize edilen programın hayırlara vesile olmasını dileyen Yüksek; hemşirelerin, zaman zaman karar verme merci durumunda olduklarını ve yaptıkları işin hayati önem taşıdığını belirtti. Dinleyenlerle birkaç anısını da paylaşan Yüksek, her bir yaşanmışlığın insana değer kattığını söylerken, geleceğin hemşerileri olacak olan öğrencilere başarılar diledi ve onların da haftalarını tebrik etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emel Ege ise yaptığı konuşmada hemşirelerin çalışma alanları, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliği, sağlık politikaları gibi konulara değindi. Sağlıkta sorunların farkında olunmasının çözümü de hızlandıracağını belirten Ege sözlerini şöyle sürdürdü: “Değişimi başarmamız, değişime ayak uydurmamız gerek, sağlıkta maliyeti düşürmek için kaliteli hizmeti artırmamız lazım. Hemşireler eğitim, danışmanlık, bakımda kalite gibi konularda kaliteyi artırırken sağlık bakım maliyetini de azaltabilir personel pozisyonundadır. Hemşirelerin konumu bu açıdan bakıldığında gayet önem arz eder.”

Değişim sürecine eğitim açısından da bakan Ege, meslekte deneyim unsurunun da çok önemli olduğunu bunları başarabilmek için belli şartların oluşması gerektiğini söyledi. Ege, yeterli ve kaliteli öğretim elemanına, uygun fiziki şartlara, klinik uygulamaları için yeterli imkâna sahip olunursa hemşirelerin çok daha başarılı olup daha iyi hizmet vereceklerini belirtti. Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emel Ege programa katılanlara teşekkür ederken, hemşirelerin haftasını kutladı ve hemşirelik öğrencilerine de başarılar diledi.

Hemşirelik Mesleğinin Mayası Saygı ve Sevgidir

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürbilek ise, hemşirelik mesleğini sadece kazanç getiren bir iş olarak görmediğini, mesleğin farklı boyutlarının olduğunu vurguladı. Hemşireliğin manevi bir yükümlülüğünün de olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, hemşirelik mesleğinin mayasının saygı ve sevgiyle yoğrulduğunu belirtti. İlkeli ve dikkatli adım atan her bir kişinin işinde temel prensipleri takip ederek başarıyı yakalayacağını kaydeden Gürbilek, öğrencilerin de aktif çalışma hayatında bunu anlayacaklarını ifade etti.

Meslekte on yılını doldurmuş ve bu on yıl sürecinse Tıp Fakültesi Hastanesine hizmet vermiş olan hemşerilere plaket takdiminin ardından program sona erdi.

Paylaş