Tıp Fakültemizde 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

16.03.2015

Üniversitemiz Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen bir programla kutlandı. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Rahmi Örs ve Prof. Dr. Ayşe Saide Şahin, Tıp Fakültesi Hastane Başhekimimiz Doç. Dr. Ahmet Tekin ve Hastane Başmüdürümüz Mustafa Karakışla, Öğretim Üyelerimiz ve misafirler katıldı.

Programda açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı yaptı. Özkağnıcı konuşmasında: “Fedakârca hizmet eden, gecesini gündüzüne katan, hayatından ödün veren tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutluyorum. İnşallah geleceği dönük bir takım iyileştirmeler olacağını hissediyorum. Yine her dönemde olduğu gibi bu dönemde de geleneksel hale gelmiş olan fakültemizde bilimsel anlamda her türlü faaliyeti yapmış olan yayınından, kitap editörlüğüne, bölüm yazarlığına kadar bazı hocalarımız komisyonda değerlendirilerek kendilerine ödül taktim edilecek. Şahsım ve fakültem adına kendilerine teşekkür ediyorum. Yine doçentlik sınavını başarıyla geçip profesörlüğe yükseltilen arkadaşlarımız var onlara da hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise konuşmasında bu seneki Tıp Bayramını alınan bir kararla, özel bir anlam yüklendiğini ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günüyle 14 Mart Tıp Bayramını birleştirdiğini söyledi. Genç sıhhiyelerin okullarını yarım bırakarak vatan müdafaasına, Çanakkale’ye koşmalarını öne çıkaran Şeker, 14 Mart Tıp Bayramının ülke gençliği için önemine vurgu yaptı. Şeker Çanakkale’de şehit düşen her bir askere Allah’tan rahmet dilerken sözlerini şöyle sürdürdü: “14 Mart vesilesiyle etkinlikler düzenleniyor kimisi yürüyüş şeklinde yapılabiliyor. Yetkili merciler bizim sağlık sektöründeki sorunlarımızı kamuoyuma aktarıyorlar. Bu toplantılar ve görüşmeler de sorunları ve çalışmaları gündeme getiriyorlar faydalı da oluyor. Sağlık hizmeti kolay bir süreç değil, özveriyle, fedakârlıkla yürütülen bir süreçtir. Eğitim sürecinden başlayan bu fedakârlık ömür boyu da devam eder. Hepimiz bu fedakarlığın gerekliliğini bilerek tercihlerde bulunduk mesleğimizin zorluklarını biliyoruz ama hiç olmazsa bir teşekkür bir güler yüzü de hak ediyoruz. Şiddetle karşılaşmak istemiyoruz. Zaman zaman bizlerinde hatası oluyor ama bunların şifa dağıtan elleri öldürmeye varmaması gerektiğini düşünüyorum. Sağlık hizmetinin içinde olanların 14 Mart Tıp Bayramlarını artık daha bayram havasında geçirmesini diliyorum.” dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesinin araştırma faaliyetlerinin daha üst seviyelere yükseltilmesi ve başarılı öğretim üyelerinin onore edilmesi için 2014 yılında uluslararası dergilerde yayınları en iyi durumlarda olan öğretim üyelerine sertifika verildi. Temel Tıp Birimlerinden en yüksek puanı alan Prof. Dr. Aynur Emine Çiçekcibaşı, Doç. Dr. Aysun Toker ve Yrd. Doç. Dr. Bahadır Fevzioğlu’na plaketleri Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Dahili Tıp Birimlerinden en yüksek puanı alan Prof. Dr. Emre Atabek, Doç. Dr. Faruk Oğuz ve Yrd. Doç. Dr. Burak Cem Soner’e plaketleri Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın tarafından verildi. Cerrahi Tıp Bilimlerinden en yüksek puanı Prof. Dr. Erdal Kalkan, Doç. Dr. Serdar Toker ve Yrd. Doç. Dr. Bilsev İnce’ye plaketlerini Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı verdi.

2014 yılında profesör ve doçent unvanı almış öğretim üyeleri için akademik giysi giyme töreni yapıldı.  Törende akademik giysileri giydirilen isimler şöyle:  İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Uğur Bilgin, Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mehmet Yazıcı, Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhuşen Kutlu, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu, Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Emine Çiçekcibaşı, Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Kerimoğlu, Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Güney, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kulaksızoğlu, Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Akıllı, Plastik ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Özlem Gündeşlioğlu, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine Şahingöz,  Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Serdengeçti, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Kurar, Doç. Dr. Kültigin Türkmen’e akademik giysileri giydirildi.

Program 2014 yılında açılan simülasyon merkezinin tanıtım slayt gösterisinin ardından ile son buldu.

Paylaş