'Start-Up Communities' Leonardo Vinci Projesi Paydaş Ülkeler Heyetinden Rektörümüze Nezaket Ziyareti

14.05.2015

"Hayatboyu Öğrenme Programı" Leonardo da Vinci Ortaklık Projeleri kapsamında AB Ulusal Ajansı tarafından da desteklenen "Start-Up Communities" başlıklı proje paydaş ülkelerinden Almanya, Fransa, Portekiz, Finlandiya ve İngiltere’den gelen misafirler projeye katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette ayrıca Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakülte Sekreteri Şenol Metin, İktisat Bölümü Arş. Gör. Mustafa Gömleksiz, Uzman Kevser Çınar ve Eğitimde Girişimcilik ve İnovasyon Derneği adına Doç.Dr. Ercan Yılmaz da hazır bulundu.

Ziyaret esnasında bir açıklama yapan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sekreteri Şenol Metin, misafirlerin proje çerçevesinde üniversitemizi ziyaret ettiklerini söylerken projenin kapsamıyla da ilgili bilgi verdi. Metin: “Bu proje çerçevesinde girişimcilik destekleniyor, dezavantajlı toplum gruplarının yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bizim iş melekleri olarak tanımladığımız iş kurmaya yönelik projelerin desteklenmesi adına işlev gören bir faaliyettir olarak da açıklayabiliriz.”

Katılımcı ülkelerin Konya’daki çalışmaları kapsamında Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, KOSGEB’te girişimciliğe yönelik destek programları yapıldığını da söyleyen Metin, bu anlamda akademik alanda desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörümüze nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade etti.

Ziyaret sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, misafirlere hediye takdim etti. 

Paylaş