Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Anemon Otel’de Yapıldı

21.03.2014

Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Konya Anemon Otelde yapıldı. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Kar, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Kurucu Dekanı ve eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün, Dekanlığa yeni  atanan Prof. Dr. Abdulkadir Buluş, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Zekeriya Mızırak ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinin tüm akademik personeli katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER, toplantının başında yaptığı konuşmada şunları söyledi : " Üniversitemizin şehirde ve akademik dünyada daha görünür, daha ses getirir faaliyetler içinde bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda SBBF çok önemli bir misyonu icra edecektir. Ben karşımda gördüğüm bu dinamik kadroyla geleceğe güvenle bakıyorum. Aramıza yeni katılan ve kurulduğundan bu yana hizmetleriyle bize enerji veren tüm akademisyen kardeşlerime teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Fakültemiz Kurucu Dekanı ve Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı ( SDE )  Prof. Dr. Birol AKGÜN ; “ Ulusal ve uluslararası projelerde fakültemize katkı sunacak pek çok imkanın bulunduğunu belirterek Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim Sanayi Bakanlığı ve TUBİTAK'ın bu yeni dönemde projelere oldukça yapıcı yaklaştığını ve fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini”   ifade etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhsin KAR ise , fakültedeki dekanlık görevi sırasında çok yapıcı bir kadro ile çalışma şansı bulduğunu ifade ederken Bologna Sürecinin fakültemizde daha iyi uygulanabilmesi için öğretim programlarının yeterlilikler temelinde inşası gerektiğini vurguladı. Erasmus Anlaşmaları hakkında bilgi veren Rektör Yardımcımız önümüzdeki yıldan itibaren Erasmus Destekleri ile pek çok öğrenci, öğretim elemanının yurtdışında eğitim görme fırsatı yakalayabileceğini söyledi.

Görevine yeni başlayan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir BULUŞ, “Fakültemiz ile ilgili gözlemlerinin olumlu olduğunu belirterek, 80'i aşkın öğretim elemanı ve 1400 öğrencisi ile fakültenin Üniversitemiz için en önemli eğitim birimlerinden birisi olduğunu , Öğrencilerimizin bir yandan Farabi ve Erasmus programları vasıtasıyla yurt içinde ve yurt dışındaki farklı akademik ortamları tecrübe etmelerini sağlarken, öte yandan da yan dal ve çift ana dal uygulamaları ile onların farklı alanlarda çalışmalarına imkan verecek donanımlar kazanmasını sağlamalıyız.” dedi. Ayrıca yerel ve ulusal kurumlarla yapılan protokollerle, isteyen öğrencilerimize yaz aylarında staj imkanları sunacağımız bir modelin kurgulanması gerektiğini ifade etti.

Fakülteye yeni katılan öğretim elemanlarının tanıştırıldığı toplantıda 2013 - 2014 öğretim yılı ayrıntılı olarak analiz edilerek 2014 - 2015 öğretim dönemi için yapılacak ön çalışmalar programlandı. 

Akademik kurul toplantısı öğretim elamanlarının karşılıklı değerlendirmeleri ve plaket takdimlerinin ardından son buldu.

 

Paylaş