Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi Açıldı

31.12.2014

Üniversitemiz Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığımız tarafından organize edilen ve SKS Daire Başkanımız Abdullah Büyükatıcıgil'in de hazır bulunduğu serginin açılış konuşmasını Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Selman Türker yaptı.

Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama Araştırma Merkezi Müdür Yardımcımız ve aynı zamanda İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç Dr. Fikret Karapınar da, iki gün açık kalacak Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi hakkında bilgi verdi. Doç Dr. Fikret Karapınar sergide, Mevlana’nın hümanist yanının değil İslam alimi yönünün işlendiğini söyleyerek: “Sergide sunulan Mevlana Hazretlerine ait sözlerin öncelikle gençlere yönelik ve ahlaki yöndeki olanlarına ağırlık verdik. Mevlana’nın mesnevisinde ayet ve sünnetlerin çokça kullanıldığını ve Kur’an ayetleri ve sünnetleri şiir üslubuna dönüştürülme başarısı vardır.” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra üniversite öğrencileri sergiyi gezdi.