Senai Demirci Üniversitemizde Konferans Verdi

24.10.2014

Konya’da Kur'an'la Ülfet Platformu ve Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi İSMET Öğrenci Topluluğunun birlikte organize ettiği Kur'an Buluşmaları programının açılışını, yazar, radyo programcısı ve tıp doktoru olan Senai Demirci konferansı ile yaptı.

Senai Demirci’nin konuşmacı olarak katıldığı programa;  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar ve öğrenciler katıldı

Ahmet Keleşoğlu Eğtim Fakültesi Erol Güngör Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Dr. Senai Demirci, Kur'an'ı Kerîm'in okunması ve hayata geçirilmesi konuları üzerinde durarak: ''Günümüzde Kur'an yalnızca okunarak amel edilmesi gereken bir kitap olarak algılanıyor; oysaki o, içinde hayatı düzenleyen emir ve yasaklarıyla insanlığa bir yol gösterici olarak inmiştir.'' dedi.

Kur’an ne tarih anlatır ne de kehanet okur. Kur’an şimdi bize bizi anlatır diyen Senai Demirci: “Kur’an kıyamet sahnelerini anlatırken bize kâhinlik yapmıyor. Kıyamet ayetleri ile insanı korkutup kıyamet kopacak kendine gel şeklinde bir anlatımı da amaçlamıyor. Kıyam-et; insanın yıkık hayatını, yaşayışını ayağa kaldırmasıdır. Önceliklerini yeniden belirle, büyük sandığın işlerin küçük, küçük sandığın işlerinse büyük olduğunu fark et uyarısında bulunuyor.” dedi.

Seninle konuşan aynı zamanda yaratmakta olan Rabbindir. Yaratma üslubu neyse konuşma üslubu da odur diyen Demirci; kendi varlığımızla ve varoluşla yüzleşelim. Bir tane kâinat var, onun da bir yaratanı var. O halde bütün cümlelerinizi Allah’la kurmak zorundasınız diyerek Rabbimizin bizimle konuşmasının bizim için bir ihtiyaç olduğunu, varlığımızdaki bir eksikliği tamamladığını vurguladı.

Paylaş