SEDEP Yılsonu Şenliği Kelebekler Vadisi'nde Gerçekleşti

25.05.2015

Üniversitemizin de paydaşı olduğu Selçuklu Değerler Eğitimi Projesinde (SEDEP) muhteşem bir yılsonu şenliği düzenlendi. Kelebekler Vadisinde gerçekleştirilen şenliğe Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Üniversitemiz Rektörü adına Rektör Danışmanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenci ve velileri katıldı. Çok sayıda etkinliğin yapıldığı şenlik aralıksız 10 saat sürdü.

SEDEP, yıl boyu düzenlenen 32 farklı etkinlik (Çat Kapı Tiyatro, Trafikte Sorumluluk, Münazara vb.)  veli seminerleri ve yarışmalarla üçüncü yılında da adından sıkça söz ettirdi. 196 okul, 120 bin 166 öğrenci ve 3 yılda 5 milyon yayınla başarı ile uygulanan SEDEP kapsamında sorumluluk, yardımseverlik, adalet, dostluk, doğruluk, sabır, saygı ve öz denetim değerlerinin olduğu 8 temel değer öğrencilere anlatılırken yıl içinde yapılan çarpıcı etkinliklerle de projede farkındalık oluşturuldu.

SEDEP ile Geleceğe Güvenle Bakıyorum

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin, gelecek nesiller için sağladığı katkıya vurgu yapan Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya: “Bugün milli ve manevi değerlerini benimsemiş, milletimizi emanet edebileceğimiz yarının Türk büyükleri, yarının yöneticileri, yarının Türkiye’sini sahiplenecek ve onu daha ileriye taşıyacak çocuklarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. SEDEP’in her toplantısında her etkinliğinde ben bu duyguları hissediyor, çocuklarımıza bakarak geleceğe güvenle bakıyorum.” dedi.

SEDEP Artık Bir Marka

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin artık marka bir proje olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: “3 yıl önce başladığımız SEDEP neredeyse tüm Türkiye’nin konuştuğu bir proje haline geldi. Okullarımız, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz bu konuda çok ilgililer.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Altay bu projede çok büyük destekçileri olduğunu belirterek: “Necmettin Erbakan Üniversitemize, Kaymakamlığımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlümüze bu projenin olmazsa olmazı eğitim camiamız, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımız yani gelecek nesillerimiz bu başlangıçla, ekmiş olduğumuz bu tohumla Türkiye’nin geleceğinde önemli işler yapacaklar. Gelecek yıl daha coşkulu, daha çok etkinlikle bir arada olmak dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İnsan Gücü Doğru Yönde Eğitilerek Yetiştirilirse Hedeflere Ulaşılır

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin Selçuklu’da başarı ile uygulanması için gayret gösteren proje paydaşları ve velilere teşekkür eden Üniversitemiz Rektör Danışmanı Doç. Dr. Zekeriya Mızırak: “3 yıl önce Sayın Belediye Başkanımızın bu projeyi gerçekleştirme aşamasında üniversitemiz ile istişarede bulunduğunu daha dün gibi hatırlıyorum. Bugün burada şu güzel ve coşkulu manzarayı görmek bize hakikaten çok doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Sahneye çıkan 300 Kişilik SEDEP Korosu bile bu işin bir çıktısı olarak bana göre yeter. Ülke olarak bizim fazla maden ya da petrol zenginliğimiz yok. Bizim en önemli gücümüz insan gücümüz. Biz bu insan gücünü doğru yönlendirebilir ve doğru bir şekilde eğiterek yetiştirebilirsek ülke olarak hedeflerimize ulaşabiliriz. Selçuklu Belediyemizin yapmış olduğu bu projeyi çok önemsiyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak böyle bir projenin paydaşı olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar: “Bizi biz yapan medeniyetimizin ve kültürümüzün özünü oluşturan değerlerimizin yeni nesillere aktarılması,  geleceğimiz olan gençlerimizde değerlerimizle ilgili bir farkındalığın oluşturulması, onların bu değerleri içselleştirmesi adına 3 yıl önce çıkılan bu yolda bu senede birçok proje, birçok etkinlik gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında yıl boyunca gerçekleştirilen yarışmalarda, dereceye giren okul ve öğrencilerine ödülleri verildi.

300 öğrenciden oluşan SEDEP Korosu, katılımcılardan büyük beğeni aldı. Miniklerin yoğun ilgi gösterdiği konserde 300 Kişilik SEDEP Korosu, “Memleketim”, “Senden Başka”, “Bütün Dünya Buna İnansa”, “Arkadaşım Eşek” gibi birbirinden güzel şarkılarla katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı. SEDEP Yılsonu Şenliği’nde Alper Kış da sahne aldı. Gün boyunca hem çocukların hem de velilerinin katıldığı çeşitli yarışmalarla devam eden etkinlik lazer ve havai fişek gösterileri ile son buldu.

Paylaş