SEDEP Adalet İle Başladı

15.10.2014

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), 3’üncü yılında “Adalet” değeri ile başladı. Bu değer kapsamında Kent Meydanında “SEDEP Adaletle Başlıyor” isimli bir etkinlik düzenlendi. Zeplin, uçan balon, Hacivat ile Karagöz, Keloğlan, Nasreddin Hoca, Volkan Abi ve şarkıların yanı sıra animasyon gösterilerinin yapıldığı etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Programa, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

En önemli projelerinin Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi olduğunu vurgulayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: “Nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak bir projeyi Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber yürütüyoruz. İlköğretim döneminde daha çok kitapların ve materyallerin olduğu, ortaöğretimde daha çok etkinliklerin ön plana çıktığı ve bu yıl ilk defa liselerimizin de bazı programlara dahil edileceği bir yıl olacak. Ortaokullarımızda çat kapı tiyatro, öğrenci ve veliye mektup gibi 30’dan fazla etkinlik düzenlenecek. Ayrıca belirlediğimiz 8 temel değerle ilgili; (adalet, yardımseverlik, dostluk, doğruluk, özdenetim, sabır, saygı ve sorumluluk) ilkokullarımıza kitaplar dağıtıyoruz. Bu yıl yine ilk kez 106 okulumuzun öğretmenler odasında, 405 İlköğretim 1. Sınıfın tamamında ve 43 Ortaokulda “Değerler Kütüphanesi” oluşturulacak. Binlerce kitaptan oluşan kütüphanelerimiz hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimizin faydasına ve kullanımına sunulmuş olacak. SEDEP etkinliği kapsamında bu yıl oluşturacağımız kütüphanelerle birlikte yeni bir süreç başlıyor. İnşallah bu yıl adaletle başlıyoruz. Buradan tüm dünyaya bir mesaj göndereceğiz. Bu etkinlikle birlikte SEDEP’in hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de konuşmasında: “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi çerçevesinde öğrencilerimizle iki seneden beri güzel günler geçirdik. Bu sene SEDEP’in üçüncü yılını hep birlikte yaşıyoruz. Adalet ile başladık ve hepimiz için, herkes için, zalim için de mazlum için de adalet diyoruz. Türkiye’nin son yıllarda adaleti önceleyerek, adaletin tüm dünya üzerinde tesis edilmesi için özel çaba sarf ettiğini, yöneticilerimizin bu konuda özel çaba sarf ettiğini takdirle izliyoruz. İnşallah adaletli bir dünyada siz gençler hizmet etmiş olursunuz.” dedi.

Programın sonunda adalet değerinin önemine vurgu yapmak amacıyla binlerce balon gökyüzüne bırakıldı.

 

Paylaş