“Sağlıklı Su Yönetimi Kongresi” Gerçekleştirildi

25.05.2015

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından 20 - 22 Mayıs 2015 tarihlerinde Erzurum’da “Sağlıklı Su Yönetimi Kongresi” gerçekleştirildi.

Su Kaynakları, Su Arıtımı, Atıksu Arıtımı ve Geri Kullanımı, Su Kalitesi ve Analiz Yöntemleri, Su Kaynaklı Hastalıklar, Suyun Kullanım Alanları, Su Atıklarının Bertarafı, Sürdürülebilir Kalkınma ve Su, Su Dağıtım Sistemleri ve Güvenliği, Ambalajlı Suların Dünü- Bugünü - Yarını başlıklı konularında kırk sözlü ve altmış poster sunumun gerçekleştirildiği sempozyuma Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanlarımız da katıldı.

Sağlıklı Su Yönetimi Kongresi’nde sağlık hizmetlerinin yürütülmesi sırasında karşılaşılacak sorunlara ışık tutması, değişen çevresel koşullar altında ülkemizde ortaya çıkabilecek olan sağlık sorunlarına önlem alınması gibi konular masaya yatırıldı.

En İyi İkinci Sözlü Sunum Ödülü

Su Arıtımı ve Geri Kullanımı başlıklı oturumda Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Havva Kılıç tarafından sunulan “Sularda Antibiyotiklerin Varlığı ve Giderimleri” başlıklı bildiri en iyi ikinci sözlü sunum ödülü aldı.

Su alanında yaşanan gelişmelerin de paylaşıldığı bilimsel şölen verimli şekilde sona erdi.