Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı KKTC’de Yapıldı

30.06.2015

Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Sağlık Bilimleri Fakülteleri sayısının son 5 yılda hızla artması ve fakültelerde alt yapı, eğitim, akademik kadro, mezun profili gibi sorunların da artış göstermesi nedeniyle; fakülteler arası iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi, deneyimlerin paylaşılması ve sağlık bilimleri alanındaki politikaların daha verimli gerçekleştirmesi amacıyla Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi (SABDEK) kurulmuştu.

Bu kapsamda Kıbrıs’ta “Stratejik Planlama Çalıştayı” ve “Sağlık Bilimleri Fakültesi Akreditasyonu” konulu toplantılar düzenlendi. Toplantıya YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KKTC YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav katılırken Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanları da katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan SABDEK toplantısının YDÜ’nün ev sahipliğinde yapılmasından büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirtirken Türkiye’den gelen misafirleri ağırlamaktan da memnun olduklarını dile getirdi.

Paylaş