Rektörümüz “UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı”na Katıldı

19.12.2013

Konya Büyükşehir Belediyesi‘nin ev sahipliğinde 19-21 Aralık tarihlerinde Dedeman Otel’de “UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı” düzenlenecek. Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in de katıldığı programın, saat 09.30 - 11.30’da gerçekleşen açılış törenine; Konya Valisi Muammer Erol, Uşak Valisi Ufuk Erden, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcılar ve basın mensupları katıldı.

Şehirlerin kalıcı gelişimi için bölgesel yönetimlerin, bölgesel ve uluslararası alanda işbirliğini öngören, yaklaşık 500 katılımcının katıldığı toplantının açılış konuşmalarını sırayla; UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Eş-Başkanı Tahir Akyürek, Tahran Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Başkanı Dr. Mohammad Bager Qalibaf  ve   Ahmet Selamet yaptı.

 UCLG-MEWA ve Konya’nın tanıtım videosunun ardından kum sanatı ressamı Ramazan Yumrutepe kum taneciklerine verdiği şekiller ile birbirinden ilginç kareleri izleyicilere sundu.

Toplantının içeriği ve yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman: “Bu gün gerçekleştireceğimiz toplantıda üyelerimizden gelen talepler üzerine, kurulması tasarlanan kültür çalışma kurulunun temellerini atma yolunda toplantı gerçekleştireceğiz.”dedi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Eş-Başkanı Tahir Akyürek: “Yurt içinden ve dışından toplantıya iştirak eden katılımcılara bu toplantının hayırlı olmasını temenni ediyor ve teşekkür ediyorum. Toplantı süresince çok önemli konular müzakere edilecek.20. yy savaşlar ve gözyaşı asrı oldu. 21. yy ise şehirler asrı olacak. Yani insan, birey ön plana çıkacak. Bu toplantının dünya barışına katkı yapmasını temenni ediyorum.”dedi.

Açılış programının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Vali Muammer Erol katılımcılara hediye takdim etti.

Paylaş