Rektörümüz Türkiye Adalet Akademisi Seminerine Katıldı

05.11.2014

Türkiye Adalet Akademisi tarafından Tüketici Mahkemesi ve Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimlerine yönelik Dedeman Otelde “Tüketici Hukuku Meslek İçi Eğitim Semineri” düzenlendi.

Rektörümüzün de katıldığı seminerin açılış törenine; Vali Muammer Erol, Türkiye Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Başkanı Rıfat İnanç, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, hâkimler ve savcıları katıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan: “Cumhuriyetin kuruluşuyla başlayan hukuk değişimleri ihtiyaçları karşılayamaması nedeniyle zaman zaman yenilenme yoluna gidilmiştir. Siz değerli hukukçular bu seminer vesilesiyle görüşecek tartışacak ve konuları içselleştireceksiniz. Değerli görüşlerini paylaşacak olan siz değerli meslektaşlarıma başarılar diliyorum.” dedi.

Türkiye Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Başkanı Rıfat İnanç da Adalet Akademisi olarak meslektaşlarına ve HSYK’ya her türlü desteği vereceklerini söyleyerek başladığı konuşmasında: “Hâkimler ve savcılar, kanunda yapılan değişikle eğitimlerini artık Adalet Akademisinden alacaklar. Bu durum, bize olan beklentileri arttırdığı gibi yükümüzü de arttırdı.” dedi. İnanç; sene başından bu zamana kadar 15 meslek semineri verdiklerini ve yılsonuna kadar da 10 seminer daha vereceklerini belirterek, Adalet Akademisinde verilen dersler hakkında bilgiler verdi.

Meslek içi ve dışı görevlerinin yanı sıra dış ülkelerle de ilişkilerinin mevcut olduğunu söyleyen İnanç; 14 ülkenin hâkim ve savcı adaylarının Türkiye Adalet Akademisinde eğitim aldıklarını vurgulayarak, aynı zamanda üniversitelerin Hukuk Fakültelerinin bilimsel çalışmalarını da desteklerini bu nedenle de Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in de bu seminere davet edildiğini söyledi.

Üç gün sürecek seminerde Tüketici Hukuku ile ilgili güncel uygulamalara yönelik bilgilendirme eğitim oturumları gerçekleştirilecek. 

Paylaş