Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker MEVKA 14. Kalkınma Kurulu Toplantısına Katıldı

30.07.2015

Mevlana Kalkınma Ajansı 14. Kalkınma Kurulu Toplantısı Akşehir Kültür Merkezinde düzenlendi. Yoğun katılımının olduğu programda protokole ve basın mensuplarına Akşehir Gezisi düzenlendi.  Programa Konya Valisi Muammer Erol, Karaman Valisi Murat Koca, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ve Kalkınma Kurulu Üyeleri, alanında uzman isimler, çeşitli kurumlardan yetkililer ve diğer konuklar katıldı.

MEVKA’nın toplantısından önce gelen heyete Nasreddin Hoca Türbesi, Batı Cephesi Karargâhı Müzesi, Akşehir Ulu Camii, Seyyid Mahmut Hayrani Türbesi ve Nasrettin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi gezdirilirken Akşehir’in tarihi dokusu, doğal güzellikleri de anlatıldı.

Gezinin ardından Akşehir Kültür Merkezindeki MEVKA 14. Kalkınma Kurulu Toplantısına geçildi. Toplantının gündemi 7 maddeden oluşurken iç denetim raporu, 2014 yılı faaliyet raporu gibi konular ele alındı.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak mekânsal politikalar gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi ve ileriye dönük projeler yapılması gerektiğine vurgu yaptı.  Konya Valisi Muammer Erol da yaptığı kısa konuşmada programın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya sunumunda bölgelerinde yaptıkları ve yapacakları faaliyetleri anlatırken Akşehir Turizmine kazandırılacak projeler hakkında bilgi verdi. Zirve Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ise Akşehir Turizmine dair detaylı bilgileri konuklarla paylaştı.

Program, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi uzmanlarından Fuat Karagüney tarafından “Akşehir Alt Bölgesinde Sanayi”, İsmail Aras tarafından “Akşehir Alt Bölgesinde Tarım” ve Buğra Ahlatcı tarafından “Akşehir Alt Bölgesinde Sosyal Yapı” konulu sunumlarla devam etti.

Bölgenin sorunlarına, çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak görüşmeler yürütülen programda Kalkınma Kurulu Başkanı, Başkanvekili ve Kâtip Üyeleri seçimi de yapıldı.  Oylama sonucunda Kalkınma Kurulu Başkanlığına Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Şahin yeniden seçildi.

Toplantının ardından Sırayarenlerinin gösterileriyle program sona erdi.

Paylaş