Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu'dan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Ziyaret

21.12.2023
Rektörlük
 

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ve beraberindeki heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı makamında ziyaret etti. 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Üniversitemiz heyetini ülkelerinde görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, KKTC’nin dünyada tanıtılması çalışmalarına tam destek veren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye hükümetinin güveninin önemine vurgu yaptı. 

Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak KKTC’nin, Türk-Yunan dengesi ve AB ilişkileri bağlamında anahtar öneminin ortaya çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, federal temelde bir çözüm arayışla aslında Türkiye’nin adadan çekilmesinin hedeflendiğini ve bu oyuna Kıbrıs Türk halkının gelmeyeceğini söyledi. 




KKTC'nin egemenliğinin ve uluslararası statüsünün kabulü ile ancak resmi müzakerelerin başlayabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletli siyasetin, Türkiye’nin garantörlüğünün devamı ve Türk askerinin varlığının Kıbrıs Türk halkı için önemini vurguladı. 

Merhum Necmettin Erbakan’ı rahmetle anan Cumhurbaşkanı Tatar,  Erbakan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin yürüttüğü şahsiyetli siyasetin mimarlarından biri olduğunu sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu da konuşmasında, KKTC'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu paylaşarak KKTC’deki üniversitelerle protokol imzalamak, ortak sempozyumlar düzenlemek ve öğrenci değişimi gibi iş birliği çalışmaları yapmak  üzere adada bulunduklarını belirtti ve üniversitemizin faaliyetleri ile ilgili bilgiler aktardı. 

Paylaş