Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Ermenek'teki Philadelphia Antik Kenti’nde İncelemelerde Bulundu

31.07.2023

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Karaman’ın Ermenek ilçesinde bulunan Philadelphia Antik Kenti’ni ziyaret ederek kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, Karaman Müzesi başkanlığında, Karaman’ın Ermenek ilçesi Gökçeseki mahallesinde yürütülen Philadelphia Antik Kenti kazı çalışmalarını yerinde inceledi.



Kazı çalışmalarında görev alan Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi İlker Mete Mimiroğlu ile birlikte antik kenti gezen Rektör Zorlu, kazı ekibinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler edindi.

Çalışmaların, tarihi ve kültürel değerlerinin ortaya çıkarılması açısından Karaman ve Ermenek için değerli olduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi İlker Mete Mimiroğlu, “2020 yılında başlayan arkeolojik kazılarda 2 kilise, çok sayıda mezar, zeytinyağı atölyesi ile çok sayıda mekan keşfedildi. Ayrıca antik kent çevresinde yapılan kazı çalışmaları kapsamında gezi yolları yapılarak bölge turizmine katkı sağlanıyor. Çalışmalar, kaliteli bir ekiple, büyük bir gayret ve titizlikle devam ediyor” dedi.


 
Paylaş