Rektörümüz “Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi”nde

27.11.2014

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak olan ve tamamlandığında otizm ve down sendromlu hasta ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak yaşam merkezinin inşaatı hızla devam ediyor. Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya’nın Merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte yapımı devam eden “Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi”nde incelemelerde bulundu.

Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi tamamlandığında, Türkiye’de alanında yapılmış en kapsamlı merkez olacak diyen Başkan Altay: “Burada otizmli ve down sendromlu çocuklarımız için bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Olumsuz hava şartlarına rağmen Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’nin inşaatında çalışmalarımız hızla devam etmekte. 2015’in ilk aylarında buradaki çalışmayı tamamlayarak açmayı planlıyoruz. Hem rehabilitasyon merkezinde kişisel gelişimlerini sağlayacakları hem de aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Yüzme havuzundan spor salonlarına, rehabilitasyon merkezinden atlı binme alanlarına kadar birçok alanda faaliyet gösterecek tesisimiz. Ayrıca acil durumlarda çocuklarımızı emanet bırakabilecekleri bir gece bölümü de oluşturuyoruz.” dedi.

Diğer kurumların da ve özellikle üniversite öğrencilerinin “Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi”nde gönüllü olarak görev alma taleplerinin olduğunu vurgulayan Başkan Altay; 350’ye yakın çocuğun ön kayıt yaptırdığını, yapımı tamamlanıp faaliyete geçtikten sonra ise otistik ve down sendromlu vatandaşlarımızın ve ailelerinin rahat bir nefes alabileceklerini belirtti.

Paylaş