Rektörümüz Medeniyet Okulu Şehir Konferansına Katıldı

27.12.2014

Üniversitemizin de paydaşı olduğu Medeniyet Okulu faaliyetleri kapsamında Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda düzenlenen Şehir Konferansına Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan konuk oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Rektör Yardımcımız Tahir Yüksek'in de katıldığı Konferansta Rektörümüz: "Tasamızın olduğu ve bu tasa içinde gecemizi gündüzümüze katarak kendimizi yetiştirmemiz ve kendimizle beraber çevremizi de dönüştürmemiz için bir gayret gösteriyoruz bu gayretin içerisinde emek olmadan ve insan yetiştirmeden bir yere varamayacağımızın farkına varmış olduğumuz bir dönem yaşıyoruz. Bu anlamda gelecek kuşakları yetiştirmek adına yoğun çaba sarfeden değerli kardeşimiz Yusuf Kaplan hocamızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, ise; Medeniyet Okulu Projesi’nin ülke çapında örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Konuşmalarının ardından “Yeni Bir Medeniyet Tasavvuru” konusunu anlatan Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan;  insanlık tarihinin son bin yılının Türkler ve Cermenler tarafından yazıldığını söyledi. Cermenlerin sadece Avrupa tarihinin yapılmasında rol oynadıklarını kaydeden Kaplan: “ Biz ise, Avrupa tarihinin yapılması da dahil Asya’nın, Afrika’nın, dolayısıyla Avrupa’nın kesişme noktasında tarihinin akışını şekillendiren en önemli aktörüz. Yaşayan en büyük tarihçi Halil İnalcık’ın dediği gibi ‘Osmanlı tarihi bilinmeden dünya tarihi yazılamaz.’ Osmanlı coğrafyasında 41 devlet var, hinterlandında 35 devlet var. Toplam 76 devlet. Bu basit bir şey değil” diye konuştu.

 

Paylaş