Rektörümüz Medeniyet Okulu Projesi Açılış Törenine Katıldı

19.11.2014

Üniversitemizin paydaşı olduğu Medeniyet Okulu Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan 320 bin dergi dağıtımı ve 8 bin tiyatro gösterimi programı Niyaz Usta İlkokulunda yapılan açılış töreni ile başladı. “Cömertlik” konusunun ele alındığı programa; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altundağ, il ve ilçe Milli Eğitim Müdür ve Müdür Yardımcıları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altundağ: “Daha önce tanıtımını yaptığımız Medeniyet Okulu Projesinin bugün startını veriyoruz. Medeniyet denilince akla atalarımız geliyor. Onların yaşadığı, yaşattığı ve bütün dünyanın hayranlıkla izlemiş olduğu medeniyetin yeniden gündeme gelmesi Büyükşehir Belediyesinin eğitime katkısı olarak algılanmalı.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise konuşmasında: “Bu uzun maratonda hep beraber medeniyetimizin değerlerini paylaşacağız, öğreneceğiz ve uygulayacağız. Medeniyet Okulu Projesi Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak bir proje. Çünkü toplumların dayanışma kültürünü, çalışma azmini, bir arada yaşama gayretini destekleyen ve huzuru, barışı önceleyen bir proje. Biz medeniyet denince sevgiyi, paylaşmayı, cömertliği insanca yaşamayı anlıyoruz. Hep birlikte bu projeyi, ömür boyu kendi hayatımıza yansıtarak gelecek nesillere aktaracağız.” diyerek bu projenin başarılı olacağına inandığını vurguladı. Konuşmasının sonunda bu projeyi Konya’da uygulama çabası ve gayreti içinde olan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, Büyükşehir Belediyesine ve Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek; Bu çalışmanın diğer hizmetlerden daha önemli olduğuna dikkat çekerek: “Çocuklar; çalışırsanız, gayret ederseniz, dua ederseniz Allah ömür verirse hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Doktor, polis, mühendis, öğretmen olabilirsiniz fakat bütün bunlardan daha önemlisi iyi insan olmak. Karakter sahibi, ahlaklı iyi insan olarak vatana, millete ve ailesine hayırlı evlat, iyi insan olmanız daha önemli. Memleketinizin iyiliği için çalışan bir insan olmazsanız o zaman o mesleklerin hiçbir önemi olmaz.” dedi. Akyürek; bu projenin Konya’nın kimliğini, misyonunu ve milletimizin değerlerini öğretme çalışması olduğunu vurguladıktan sonra, projenin hazırlanmasında birinci sırada emeği geçen üniversite hocalarına ve özellikle Rektörümüz Şeker’e, ikinci sırada il ve ilçe Milli Eğitim müdürleri ve öğretmenlere, üçüncü sırada emeği geçen Büyükşehir Belediyesindeki çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kasım ayı programını 31 ilçede gerçekleştirecek araçlar yolcu edildi. Proje kapsamında her ay bir değerin işlendiği 40 bin, toplamda 320 bin dergi dağıtımı yapılırken 8 bin tiyatro gösterimi gerçekleştirilecek.

 

Paylaş