Rektörümüz Madde Bağımlılığı İle Mücadele Protokolü İmza Törenine Katıldı

04.03.2015

Üniversitemiz, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma ve Gençlik Derneği arasında “Madde Bağımlılığının Önlenmesi, Bağımlıların Kurtarılması ve Rehabilitasyonu”na yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesinde imzalanan protokol hakkında konuşan Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma ve Gençlik Derneği Kurucu Başkanı Yakup Özkurt, protokolün Konya’da ve ülkemizde madde bağımlılığı yaşayanların kurtulmasına vesile olmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, madde bağımlılığının toplum için büyük bir felaket olduğunu vurgulayarak: “Bizim de Belediye olarak Valiliğimiz koordinasyonunda Necmettin Erbakan Üniversitesinin de katkıları ile rehabilitasyon merkezi oluşturmak, mesleki eğitim kursları düzenlemek, geleceklerini planlayacak imkanları sağlamak ve madde bağımlılığından kurtarılmaları için ne yapılması gerekiyorsa bunun fiziki şartlarını oluşturma konusunda kararlılığımız var.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise yaptığı konuşmada; madde bağımlılığı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirterek, imzalanan protokolün bu duyarlılığı besleyeceğini, yapacağı pozitif katkılarla bu sıkıntıya düşenleri kurtaracağını söyledi. Şeker, bu sorunun büyümemesi için hep birlikte hareket edeceklerini ifade etti.

Konya Valisi Muammer Erol da uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklarla mücadelenin merkezi idarenin hizmet alanlarından birisi olduğunu ama bu konuda başarılı olmak için yerelden ve sivil toplum kuruluşlarından konuyu sahiplenenler olması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından; Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş ve Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma ve Gençlik Derneği Başkanı Dr. Özgür Öz işbirliği protokolünü imzaladılar.

Paylaş