Rektörümüz, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 94. yıl dönümü ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı

11.03.2015

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker yayımladığı mesajında: “Milli Mücadelenin destansı bir ifadesi olan İstiklal Marşımız; milletimizce mukaddes sayılan vatan, millet, namus, ezan, bayrak sevgilerini içinde barındıran bir bağımsızlık manifestosu ve sembolüdür. Bu kutsi dizelerin sahibi milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy da şüphesiz sadece şairliği ile değil vatanperverliği, aksiyonel, entellektüel ve dürüst kişiliği ile örnek bir şahsiyettir.

Geçmişten günümüze tarihsel ve kültürel değerlerimiz için gösterilen çabalar ve gerçekleştirilen mücadeleleri idrak etmeden, ne kadar üst düzeyde bilgi sahibi olursak olalım çağın magnetik çekimiyle şuursuzca hareket eden bir güruh olmaktan öteye gidemeyiz.

Günümüz dünyasında inancımıza, vatanımıza, tarihimize, namusumuza kısacası bağımsızlığımıza yapılan saldırıları, bu saldırıları yapanları ve bu saldırıların sebeplerini; bu saldırılara karşı göğüslerini siper eden kahraman ecdadımızı tanıyarak yapacağımız bilimsel gayret ve çalışmalar sayesinde çağın çekip çevirdiği değil,  çağa yön veren bir milletin evlatları olabiliriz. Bunun yolu da milli tarihimizi, milli mücadelemizi, İstiklal Marşımızı, merhum Mehmet Akif Ersoy ve onun gibi milli şahsiyetleri gençlerimize, gelecek kuşaklara öğretmekten ve anlatmaktan geçer.

Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak çağın gerektirdiği bilimsel öğretim ile beraber gençlerimize tarihi, kültürel miras envanterimizi sunarak; bizi biz yapan Mehmet Akif gibi değerleri en iyi şekilde tanıtarak onların rol model olmasının arzu ve gayretindeyiz.

Merhum Ersoy’un ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmak zorunda bırakmasın!’ duasını bizler de paylaşırken; milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı şükran ve minnetle yâd ediyorum.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Paylaş