Rektörümüz Gıda Katkı Maddeleri Konferansına Katıldı

27.12.2014

İrfan Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk Derneği (İRFANDER) tarafından Konevi Kültür Merkezinde Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin'in katılımlarıyla "Gıda Katkı Maddeleri" konulu konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan İRFANDER Başkanı Av. Ali Gökmen yaptığı açılış konuşmasında: “İnsanların ve özellikle Müslümanların helal ve sağlıklı beslenmeleri nasıl olmalıdır, helal ve sağlıklı beslenmek isteyen insanlar ne yapmalıdır? Sorularının çözümüne yönelik ilmi ve kurumsal olarak yeterli çalışmalar yapılamamıştır. Bu konuda bize göre gıda, her şeyden önce helal olmalıdır. Çünkü az da olsa haram yiyen bir kişinin kalbi kararır; manevi feyzi ve hazzı kesilir, hayrı körelir, tövbe edip, hatasını telafi etmezse ahirette de cezaya çarpılır diyerek helal ve sağlıklı gıdanın önemini işaretliyoruz.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de yaptığı selamlama konuşmasında; Türkiye’de bilgi eksikliği ve kafa karışıklığının hat safhada olduğunu bunları gidermek için de bu tür toplantılara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak: “ İnsanoğlunun tamah ve hırs ile değiştirdiği, dejenere ettiği çevremizden bize sunulmuş olan nimetlerin bozulmasıyla beraber ortaya çıkan gıda problemi dünyayı ciddi bir şekilde tehlikeye sokmuş durumda. İnsanoğlunun geleceğini ilgilendiren suyumuzdan aşımıza kadar gelecek olan neslimize yönelik olarak ciddi tedbirler almayı gerektiren bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu konuda hassasiyet göstererek bu konuya dikkat çeken atalarımız, büyüklerimiz şimdi daha iyi anlaşılıyor.” açıklamalarında bulundu. Rektörümüz konuşmasının devamında toplantının hayırlara vesile olmasını, bereketli olmasını dileyerek Fatih Gültekin Hocaya da bu ve benzeri etkinliklerde gösterdiği gayret ve çabalarından dolayı şükranlarını sundu.

Konferansta sunumunu gerçekleştiren Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyesi ve TÜBA Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu üyesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Fatih Gültekin; Katkı maddelerinin ne olduğu, nasıl kontrol edildiği, faydaları ve zararları ile ilgili bilgiler aktardı. Ayrıca helal olmayan kaynaklardan elde edilen ve tüketilmesi helal olmayan katkı maddeleri ile bunların kullanıldığı ürünlerden bahsederek konferanstaki duyarlı tüketicilere helal ve sağlıklı beslenmenin ne kadar zor olduğu ve işin hangi boyutlara kadar ulaştığını katılımcılara sinevizyon eşliğinde anlattı.

Paylaş