Rektörümüz Akşehirli Tarım İşçileri İçin Taziye DHA Muhabirlerine Geçmiş Olsun Mesajı Yayımladı

06.11.2014

Akşehir ilçesinden elma toplamak üzere tarım işçilerini götürürken kapasitesinin üzerinde yolcuyla yoluna devam ederken Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Bağkonak köyü yakınlarında araçtaki fren arızası nedeniyle aracın devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 17 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine de başsağlığı diliyorum. Tedbirsizlik, ihmalkârlık ve tamahkârlık sebebiyle insan hayatının hiçe sayılıp kazaya adeta davetiye çıkarılmış olmasını öğrenmek üzüntümüzü bir kat daha artırmıştır. Yaralı olarak kurtulan 29 vatandaşımıza da acil şifalar temenni ederken, Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak benzeri kazaların bir daha yaşanmamasını diliyoruz.

Yüreğimizi acıtan Ermenek’teki Kömür Madeni ocağında yürütülen kurtarma çalışmalarını takip eden DHA Konya muhabiri Tolga Yanık ve Adana muhabiri Akif Özdemir’in içinde bulunduğu aracın Karaman-Ermenek karayolunda, işçilerin mahsur kaldığı maden ocağı yakınlarında uçuruma yuvarlanması sebebiyle yaralanmış olmalarını da üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Gazeteci arkadaşlarımıza, acil şifalar diler, bir an önce görevlerinin başlarına dönmelerini temenni ederek,  Üniversitemiz adına geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum.

Prof. Dr. Muzaffer Şeker

Necmettin Erbakan Üniversitesi