Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğrencilerimizin Projeleri Sergilendi

29.05.2015

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencilerimiz, Mimari Tasarım II dersi kapsamında “Kuş Gözlem Kulesi ve Tanıtım Merkezi” olarak verilen tasarım problemini ele alıp bir dönem boyunca yapılan çalışmaların sonuç ürününü final projesinde bir sergi ile paylaştılar. Konuyla ilgili Mimarlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Dicle Aydın, tasarım alanı olarak, tarihi değerleriyle bilinen ve aynı zamanda Kuş Gözlemciliğinin de adresi olan Beyşehir’i seçtiklerini, bu çalışmalarda Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener’in kendilerine yardımcı olduklarını ifade ederken, desteklerinden ve yardımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Doç. Dr. Dicle Aydın, Doç. Dr. Mehmet Uysal, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Arat ve Yrd. Doç. Dr. Derya Arslan, dört Araştırma Görevlisi ile birlikte yürütülen sürecin verimli ve keyifli olduğunu vurgulayan Aydın, öğrencilerin çok başarılı ve birbirinden farklı tasarımlar gerçekleştirdiğini, sergileme ve paylaşım ile motivasyonun artacağını belirtti. Aydın, tasarım sürecinin deneyimlenmesinde ve tasarım yetisinin kazandırılmasında öğretim üyesi-öğrenci etkileşiminin, fiziksel ortamın ve öğrenciler arasındaki paylaşımın önemli olduğunu vurgulayarak; “Yetenekleriyle ön plana çıkan öğrenci arkadaşlarımın hepsini tebrik ediyorum. İlerleyen dönemlerde her birinin çok daha iyi tasarımlara imza atacaklarına inanıyorum. Süreçte emeği geçen Öğretim üyesi arkadaşlarıma ve asistan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin hazırladıkları projeler Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde sergileniyor.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencileri Sunumlarıyla Göz Doldurdu

Dönemin sonuna yaklaşırken Şehir Bölge ve Planlama Bölümü öğretim üyeleri ve bölüm öğrencileri de bir araya geldiler. Final Jürisi kapsamında hem bölüm tanıtımı yapıldı hem de öğrencilerle öğretim üyeleri arasında entegrasyon sağlandı.

Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ümmügülsüm Ter, Yrd. Doç. Dr. Fadim Yavuz ve Yrd. Doç. Dr. Semiha Sultan Eryılmaz ortaklaşa yaptıkları açıklamalarda bu çalışmalarla öğrencilerin görsel yeteneklerinin de ölçülmüş olduğunu söylerken sunumlar sayesinde çocukların kendilerini geliştirdiklerini ve mezun olduktan sonra da kendilerine güvenen bireyler olarak iş hayatında sıkıntı yaşamayacaklarını ifade ettiler.

Şehir Bölge ve Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Semiha Sultan Eryılmaz öğrenciler tarafından sunulan projelerle ilgili olarak; “Konya kent ölçeğinde 3 farklı bölgede çalışma yapıldı. Bölgelerde yapılan analizler kapsamında öğrenciler önce kendi alanlarını analiz ettiler. Daha sonra bu alanlarının güçlü, zayıf yönlerini, tehdit veya fırsatlarını ortaya çıkardılar. Daha sonra müdahale alanları belirleyip müdahale şemaları belirlediler. Öğrencilerimiz arazi kullanımı, bina niteliği, mahallelerin oluşumu gibi kentsel doku ve geçmişten günümüze mevcut dokunun planlama sürecinin gelişimini anlatan sunumlar yaptılar. Final jürimizde ise kendi önerileriyle, nelerin düzeltilebileceğini nasıl müdahalelerin yapılabileceğini sundular. Çok verimli geçti, başarılı sunumları görmek bizleri de çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Bir dönemi daha bitiren öğrenciler de hocaları Doç. Dr. Ümmügülsüm Ter, Yrd. Doç. Dr. Fadim Yavuz ve Yrd. Doç. Dr. Semiha Sultan Eryılmaz ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Paylaş