Mühendislik Mimarlık Fakültesinde Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri Verildi

23.10.2014

Necmettin Erbakan Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığının düzenlediği “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri Köyceğiz kampüsündeki Mühendislik Mimarlık Fakültesi konferans salonunda yapıldı. Seminer, Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimler Fakültesi yönetici ve çalışanlarına İş Güvenliği Uzmanı Yurdanur Soydan tarafından verildi.

Seminerde; İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Güvenliğinin Amacı, Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği, Yasal Mevzuatlar İle İlgili Bilgiler, İş Kazasının Tanımı ve İş Kazasından Sayılan Haller, İş Kazasının Nedenleri, Meslek Hastalığının Tanımı, Türleri, Korunma Yolları, Elle Taşıma ve Kaldırma İşlerinde İş Sağlığı Güvenliği, Kişisel Koruyucu ve Donanımlar, Gürültünün Tanımı, Etkileri ve Korunma Yolları ele alındı.