Lokman Öğrenci Topluluğu Akademik Platform Konya Çalıştayı Düzenledi

17.11.2014

Üniversitemiz Lokman Öğrenci Topluluğu tarafından “Akademik Çalışmalara Genel Bakış ve Öneriler” konulu bir çalıştay düzenlendi.  Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürbilek ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasının başında topluluk hakkında kısa bilgiler veren Lokman Öğrenci Topluluğu Başkanı Ahmet Şamil Demirok, çalışmalarında her zaman “ Halka hizmet, hakka hizmettir.” düsturuyla hareket ettiklerini belirterek, 30 yıldır her bir sayfasını sevgiyle nakşettikleri Lokman dergisinden bahsetti. Demirok: “Bilginin hızla değişip geliştiği dünyamızda olup biteni önceden sezmek, bu yörüngede yol almak ve nihai sonuca ulaşabilmek tüm bilim dünyasının temel arzusudur. Biz de bu bilim çarkının bir dişlisi olarak uluslararası çalışmaları yakından takip edip, kendi çalışmalarımızla sentezleyip yeni ürünler ortaya koymak istiyoruz. Bu çerçevede akademisyenlerimizden bazı taleplerimiz var.” dedi.

Lokman Öğrenci Topluluğu’nun ihtiyaçlarının ve taleplerinin paylaşıldığı çalıştayda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker konuşmasında; topluluğun çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Gençlerin bilime olan ilgisi ve çalışmalarıyla bilime katkı vermeye çalışması bizleri son derece mutlu ediyor. Yapacağınız faaliyetler için sizleri daha çok teşvik etmek ve yol gösterici olmak açısından, imkanlar dahilinde taleplerinize cevap verilecek ve gerekli destek sağlanacaktır. Bu kapsamda daha geniş katılımlı eğitim-öğretimin değerlendirileceği bir  kongre düzenlenmesinin daha verimli olacağı kanısındayım.” dedi. 

Paylaş