Köyceğiz Kampüsümüze Konya'nın En Büyük Camisi Yapılacak

10.02.2015

Meram Belediyesi tarafından arsası tahsis edilerek tamamlanan Üniversitemiz Köyceğiz Kampüsünün cami ihtiyacı için beklenen adım atıldı. Üniversitemiz, Meram Belediyesi ve hayırsever iş adamı Kemal Akpınar tarafından Köyceğiz Kampüsümüze 15 bin kişilik bir cami yaptırılacak. Caminin yapımı için Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun makamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve hayırsever iş adamı Kemal Akpınar tarafından protokol imzalandı.

Caminin Konya’nın geniş kapasiteli, en değerli mimari eseri ve en görkemli camisi olacağını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker; ülkemizde son yıllarda bir hayli üniversitenin açıldığını ve bu üniversitelerin kampüslerinin de yeni dönemde ciddi mimari özellikleriyle öne çıkacağını belirtti.

Rektörümüz: “Öğrencilerimizin tabii ki birçok ihtiyacının yanı sıra ibadet ihtiyacını da karşılayan bir tesis olması gerekiyor. Biz bu konuda çalışırken hayırsever Kemal Akpınar Beyefendinin cami yaptırma düşüncesi, teklifi bize iletilmiş oldu. Biz de bundan çok memnuniyet duyduk. Aracı kurum olarak Meram Belediyesi bize bu teklifi iletti. Biz de kampüsümüzün en güzel yerini bu hayırlı iş için ayırdık. Konya’nın değerli bir mimari eseri, önemli camilerinden ve en geniş kapasiteli ve en görkemlisi olacak şekilde bir çalışma yürüteceğiz. Bu konuda emeği geçen Meram Belediye Başkanımıza ve bu konuda eşi adına ciddi bir hayır hizmetine talip olan Kemal Akpınar amcamıza teşekkür ediyorum. Rabbim tamamına erdirmeyi nasip etsin ve hayırlı uğurlu olsun. Allah bereketli kılsın.” şeklinde konuştu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru; Bir külliye gibi hizmet verecek caminin Konya’nın en nadide yerlerinden birinde, Konya’ya hâkim bir tepede ve Konya’nın en nadide camilerinden biri olacağını ve aynı anda 15 bin kişinin ibadet edebileceği büyük bir cami olacağını vurgulayarak, 4 bin 500 metrekarelik bir alanda 3 katlı bir külliye olarak inşa edilecek caminin mimarisinin de üniversitemizin özene bezene hazırladığı, çalıştığı bir mimari proje olduğunu ifade etti.

Toru: “Yaptığı hayırdan dolayı özellikle hayırsever işadamı Kemal Akpınar Beye, üniversitede yer noktasında proje çalışmalarında çok ciddi çabalar sarf eden rektörümüze ve ekibine gönülden teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

Hayırsever iş adamı Kemal Akpınar adına konuşan oğlu Fatih Bülent Akpınar ise: “Rahmetli annemin adına yapılacak eserde Rektörümüzün, Belediye Başkanımızın ve babamın fazlaca emekleri var. Bu konuda kendilerine diğer kardeşlerim adına müteşekkirim. Ayrıca rahmetli annemin amel defterinin kapanmaması açısından böyle bir eserin ortaya çıkması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde düşüncelerini fade etti

 

Paylaş