Konya Kadastro İl Müdürlüğünden Üniversitemiz Öğrencilerine Konferans

24.12.2014

Konya Kadastro İl Müdürü Bahattin Kozlu ve Kontrol Mühendisleri Canan Korkut Güngör ile Yüksel Kurumak Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda Harita Mühendisliği öğrencileriyle bir araya gelerek mesleği tanıtan bir konferans gerçekleştirdiler. Programa; Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Kalaycı, Öğretim Üyeleri ve Harita Mühendisliği öğrencileri katıldı.

Harita Mühendisliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. İbrahim Kalaycı ve Kamu Ölçmeleri ABD Başkanı Doç. Dr. Savaş Durduran’ın organizasyonuyla gerçekleşen programda Harita Mühendisliği öğrencilerinin mesleklerini daha iyi tanımaları, okulu bitirdikten sonra karşılaşacakları durumları ve ne yapacakları yönünde mesleğe hazırlayıcı ve bilgilendirici bir konferans gerçekleştirildi.

Konya Kadastro İl Müdürü Bahattin Kozlu; Kadastronun tanımı ve tarihi seyrini, kadastronun başlangıcını, Konya Tapu Kadastro personel yapısını ve yatırım programı dâhilindeki mevcut faaliyetleri anlattı. Kozlu: “Sadece ders geçmek amacıyla değil mesleği öğrenerek çalışırsanız ilerde daha başarılı olursunuz. İşi öğrenerek, özümseyerek, benimseyerek okuyun. Bunun faydalarını fazlasıyla göreceksiniz.” diyerek Kadastronun yalnız teknikten ibaret olmadığını hukuki mevzularla bir bütün olduğunu belirterek, hukuki konuları öğrenmelerinin ileride mesleklerini icra etmeleri bakımından çok faydalı olacağını söyledi.

Kontrol Mühendisi Yüksel Kurumak; hukuksal ve teknik sürece adapte olunursa bu meslekte başarılı olunacağına vurgu yaparak: “Diğer kurumlarda çalışan Harita Mühendislerine göre Kadastroda daha değerli olursunuz. Kurumumuz harita mühendislerine hak ettiği değeri verir. Özlük hakları açısından müdürlerden bile daha iyi olursunuz.” diyerek kadastro haritalarını ve teknik mevzuat, müdürlüklerin faaliyet alanlarını, Türkiye kadastrosu ve kadastro teşkilat yapısı hakkında açıklayıcı bilgiler verdi.

Kurumak konuşmasının devamında öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “ Ne yaparsanız yapın ama önemli olan yaptığınız işin kalitelisini yapmanız. O zaman hayatta başarılı olursunuz. Bu problem Almanya’da 1900’lü yıllarda çözüldü. Almanya’da kişinin yaptığı iş ne olursa olsun hiç önemli değil, onlar işini iyi yapan insana iyi bakıyor. Bizde ise durum tam tersi olarak karşımıza çıkıyor. Öğrenci olarak neyi bilmediğinizi fark edin. Boş zamanlarınızda mutlaka özel sektörde çalışın. Çalışma ortamını teneffüs edin. Anlamadığınızı sorun, böylece ilerleme kaydedersiniz. İşinizi kaliteli bir şekilde yaparsanız o zaman başarı ve daha iyi özlük hakları, iyi iş ortamları da peşi sıra gelecektir.”

Kontrol Mühendisi Canan Korkut Güngör; bir bayan olarak harita mühendisi olmanın zor yanları da olduğunu ama yine de arazi şartlarında çalışmaktan keyif aldığını söyleyerek: “Şu an boş vakitleriniz var ve imkânlarınız varsa kurslara gidin kendinize artılar katın. Bu sizi mutlu edecek. Mutlu insanlar işlerinde başarılı olurlar. Kabarık dosyalardan oluşan cv’ler oluşturun. Derslerinizden arta kalan zamanları da bir büroda çalışarak değerlendirin. Kadastroda harita mühendisi olursanız diğer kurumlara göre daha fazla saygı görürsünüz.” dedi.

Yapılan sunumların ardından Konya Kadastro İl Müdürü Bahattin Kozlu ve Harita Mühendisleri Canan Korkut Güngör ile Yüksel Kurumak öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Paylaş