Konya, İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı Toplantısına Ev Sahipliği Yapıyor

11.08.2015

Dünyadan ve Türkiye’den çeşitli şehirlerin belediye başkanları ve yöneticileri ile milletvekillerinin hazır bulunduğu toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de katıldı.

Programın açılış oturumunda konuşan Mekke Belediye Başkanı Osama Fadhul Albar, dünyada yaşanan olaylara ve özellikle İslam alemindeki sıkıntılara değinerek, İslam dininde katletmenin olmadığını, İslam’ın barış ve kardeşlik dini olduğunu söyledi.

İslam, Barışı, Sevgiyi, Kardeşliği Öğütler

Konya’da yapılan toplantının İslam dünyası için hayırlar getirmesini dileyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İslam dünyasının sıkıntılı günler yaşadığını belirtti. İslam’ın barışı, sevgiyi, kardeşliği öğütlediğini dile getiren Başkan Akyürek, hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, milletimize ve İslam dünyasına başsağlığı diledi.

OICC Genel Sekreteri Omar Abdullah Kadı, Konya’nın Anadolu medeniyetini temsil ettiğini, tarihi, kültürü ve gelenekleri ile önemli bir şehir olduğunu belirterek, Konya’da toplantıyı yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, İslam coğrafyasının kaos ve kargaşa yaşadığı, insanlığın adeta can çekiştiği bu günlerde yapılan toplantıların önemine dikkat çekerek, “Huzur ve barışa giden yeni bir rota mutlaka çizilmelidir. Sorunlarımızın çözümünü kendi dışımızdakilerden asla beklememeliyiz. Renklerimiz, dillerimiz, kültürlerimiz farklı ama biz bir ümmetiz. Bu bilinci mutlaka taşımalı ve devam ettirmeliyiz” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da, barış, sevgi, hoşgörü ve Mevlana şehri Konya’da yapılacak toplantının tüm insanlığa İslam medeniyetinin yeniden ayağa kalkışı mesajını ileteceğini ifade etti.

 

Paylaş