KONDİL'deki Uluslararası Öğrencilerimize Şehir Gezisi Düzenlendi

07.12.2014

Üniversitemiz Konya Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONDİL) geleneksel olarak düzenlediği Şehir ve Kültür Gezilerine başladı. KONDİL’de Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler, Büyükşehir Belediyesinin şehir turu otobüsleriyle Konya'nın tarihi ve turistik yerlerini gezme imkânı buldu.

KONDİL ve Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğünün işbirliği ile gerçekleşen organizasyonla, 55 ülkeden 150 öğrenci; Mevlana Müzesi, Şehitlik, Alaaddin Cami, Koyunoğlu Müzesi, Meram Bağları gibi Konya’nın manevi ve kültür ögelerini tanıma fırsatı buldu. Şehir turunun ardından öğrenciler son olarak Yaşayan Konya Evini ziyaret ettiler.

Türkçe Öğretimi Beraber Türk Kültürünü de Tanıtıyoruz

KONDİL yetkililerimiz, uluslararası öğrencilere sadece dil öğretimi vermediklerini belirttiler. Yetkililer; Türkçe öğretiminin içinde Türk Kültürünü tanıtmanın da olduğunu; bu tür gezi faaliyetlerinin öğrencilere Türk dilini öğretmekle beraber öğrenilen dile ait kültürü de tanıma imkânı sağladığını ifade ederek sağladıkları destek ve imkânlar nedeniyle Üniversitemiz Rektörlüğüne ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

Yaşayan Konya Evine Övgü

Geziye katılan bazı öğrenciler Yaşayan Konya Evine hayranlıklarını ifade ettiler. Konya’nın manevi atmosferinin ve camilerin kendisini çok etkilediğini ifade eden Afganistanlı Roya Sayi isimli öğrenci şunları söyledi: “Ben Konya Kültür Evini ve Koyunoğlu müzesini çok beğendim. Bu gezi eski ve yeni Konya’yı kıyaslamamıza vesile oldu. Yaşadığımız şehrin kültürünü öğrenmek bize çok büyük mutluluk verdi. Yaşayan Konya evinin mimarisi çok güzel ve yöresel kıyafetleriyle bizleri karşılayan ev halkı gerçekten görülmeye değer.”

Paylaş