Juniper Academic Alliance Programı Üniversitemizde Başlıyor!

27.09.2014

Network alanında dünyanın önde gelen firmalarından biri olan Juniper Networks ile yapılan Academic Alliance Programı sayesinde, Türkiye'de ilk defa üniversitemiz bünyesinde network alanında uzman kişiler yetiştirmek üzere eğitim ve sertifikasyon programı başlatılacaktır.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Juniper Networks'ün Silikon Vadisi'ndeki ana ofisinde yapılan görüşmelere katılan üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Osman ÇIBIKDİKEN ile Juniper Networks Program Direktörü Nicholas Xenos arasında yapılan anlaşma sonucu Academic Alliance Programı üniversitemizde resmen başlamış oldu. Anlaşma çerçevesinde üniversitemize yaklaşık 190.000 Dolar değerinde bir laboratuvarın da hibe yoluyla kurulması kararlaştırıldı.

Yürüttükleri ARGE faaliyetleri kapsamında, üniversite öğrencilerimizle dünyada Academic Alliance Programına sahip diğer üniversitelerle ortak çalışma ve staj imkanları konusunda da işbirliği yapmak istediklerini belirten Nicholas Xenos, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin bu imkanlarla network konusunda akademinin ve şirketlerin ihtiyaç duyacağı en ileri bilgi ve teknolojiyi sunan bir cazibe merkezi haline gelebileceğini ifade etmiştir.

Paylaş