İsveçli Heyet Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde Ders Verdi

16.03.2015

İsveç'te 1829 yılında kurulmuş olan Chalmers Teknoloji Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında imzalanan ERASMUS anlaşması kapsamında, Chalmers Teknoloji Üniversitesi Lojistik ve Ulaştırma Bölümü öğretim üyeleri Magnus Blinge ve Per-Olof Arnäs üniversitemizde ders sunumu gerçekleştirdiler.

Profesör Magnus Blinge, ulaştırma sektörünün çevre üzerindeki etkileri ve ulaştırma sektöründe enerji tasarrufu konularında sunum gerçekleştirdi. Chalmers Üniversitesinde araştırma alanları ve bölümler konusunda bilgi vererek konuşmasına başlayan Profesör Blinge, ulaştırma sektöründe kullanılan araçlarda enerji tasarrufu ve güvenlik konularında son yıllarda ortaya çıkan yenilikleri anlatarak, elektrikli ve hibrit araçların gelişimi ve enerji tasarrufu için ortaya çıkarılan yeni tasarımları açıkladı.

Ulaştırma sektöründe büyük veri (Big Data) konusunda sunum yapan Profesör Per-Olof Arnäs ise, büyük veri için üç önemli adımın veri toplama, işleme ve kullanma olduğunu, özellikle günümüzde gerçek zamanlı veri toplama potansiyelinin arttığını belirtti. Büyük verinin tahmin, envanter yönetimi, ulaştırma yönetimi ve insan kaynakları gibi alanlarda kullanım örneklerini anlatan Profesör Arnäs, bu yenilikler nedeniyle sektörün artık geçmişten çok farklı şekilde çalışacağını ifade etti.

Sunumlardan sonra üniversitemiz ile Chalmers Teknoloji Üniversitesi arasında ERASMUS kapsamında gerçekleştirilebilecek ortak çalışmaları değerlendirmek üzere, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama ile Mimarlık bölümlerinden öğretim üyelerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı sonrasında Magnus Blinge, Per-Olof Arnäs ve beraberlerindeki heyet, Rektör Yardımcımız ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Emin Aydın'ı ziyaret etti.

Profesör Arnäs'ın sunumuna aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz: http://www.slideshare.net/poar/realtime-big-data-in-freight-transport-meeting-the-global-trends

Paylaş