International Symposium on Morphological Sciences (ISMS) 2015 Gerçekleştirildi

03.09.2015

Üniversitemizin paydaşları arasında yer aldığı ve 45 farklı ülkeden bilim insanının katılımı ile International Symposium on Morphological Sciences (Morfolojik Bilimler Üzerine Uluslararası Sempozyum)  İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Kongre Salonunda gerçekleştirildi.

Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneğinin organizatörlüğünü yaptığı sempozyumda Tuluyhan Uğurlu konserini takiben protokol konuşmaları ile açılış kokteyli gerçekleştirildi. Sempozyum, Morfolojik Bilimler kapsamında tıptan veterinerliğe, fen ve mühendislik bilimlerinden antropoloji, biyoloji, zoolojiye kadar geniş bilim dallarını kapsadı.

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in “Anatomide Yeni Yaklaşımlar” konulu konferansının moderatörlüğünü de Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker yürüttü.

Ülkemizden yüz elli ve yurtdışından altmış uzmanın katılımı ile gerçekleşen konferansta Anatomi, Antropoloji, Hücre Biyolojisi, Gelişim Biyolojisi, Embriyoloji, Elektron Mikroskopisi, Dokubilimi, Sinir Anatomisi ve Nörolojik Bilimler, Protezcilik, Biyomekanik, Kök Hücreler gibi konularla ilgili oturumlar gerçekleştirildi.

Paylaş