İnce Minareli Medrese Hadis Dersleri Devam Ediyor

16.11.2014

İnce Minare Darulhadis Dersleri, Prof. Dr. Osman Koçkuzu tarafından Mişkatü’l Mesabih adlı eserden hadis dersleriyle devam ediyor.

“İslam garip geldi garip gidecek.” hadisi ile dersine başlayan Koçkuzu: “Cemiyette farklı, garip ve tuhaf görünen bu insanlar ne güzel insanlardır. Buradaki garip kavramını iki anlamda düşünmeliyiz. Birincisi vatanından ayrı,  gurbette olan kimse; ikincisi ise herkesten farklı olan kimseye benzemeyen demektir. İslam çok az insanla başladığı gibi yine azalarak çok az insanla bitecek. Öyle bir zaman gelecek ki insanlar İslam dışı yaşamaya alışacak ve İslam’ın emirlerini yerine getiren bir kişi garip ve tuhaf görülecek.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Daha sonra, Peygamberimizin(sav): “Ben bu dünyayı terk ettikten sonra artık yaşanmayan, ölmüş olan bir sünnetimi bir Müslüman yaşayarak yeniden diriltirse o kimseye o zamana kadar yaşamış olan bütün Müslümanların alacağı sevapları, onların sevaplarından bir eksilme olmadan Allah tarafından o kişiye verilir. Eğer bir kimse İslam dininde olmayan bir âdeti yaşadığı topluma sokar ve yerleştirirse o kişiye, bu kötü ameli yapan herkesin günahlarından bir eksilme olmadan aynen bir benzeri onun günah defterine yazılır.” hadisini ele alarak açıklayıcı bilgiler verdi. Dine katılan bidatları Allah ve Resulünün kabul etmediğini, ayrıca küçük büyük fark etmeden bu konuda çok büyük uyarılar yapıldığını söyledi.

Dünyada ve ahirette en güzel sözün Allah’ın kelamı olduğunu, insanı Allah’a götüren tek yolun Peygamberin gittiği yol olduğunu vurgulayarak Mişkatü’l Mesabih eserinden seçtiği hadislerle dersine devam etti.

Ayrıca İnce Minerali Medrese önünde dersleri takip eden dinleyicilere ve vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Paylaş