İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar Üniversitemiz Öğrencileriyle Buluştu

24.03.2015

Üniversitemiz Mefkûreci Öğrenciler Topluluğu tarafından “Kuran’ın Müminlere Çağrısı” konulu konferans Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar'ın konuşmacı olarak katıldığı programa; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ile beraber Mefkûreci Öğrenciler Topluluğu Başkanı  İhsan Enes Şentürk, akademisyenler ve öğrencilerimiz katıldı.

Rektör Yardımcımız ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın yaptığı kısa açılış konuşmasında düzenlenen programın öğrencilere faydalı olacağını belirtirken, programın hayırlara vesile olmasını diledi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar bu program vesilesiyle gençlere Kuran’ı Kerim'den bahsetmenin doğru bir hareket olacağını dile getirirken programı düzenleyen topluluğa teşekkür etti.  Kuranı Kerim’in bizler için neyi ifade ettiğini sorgulamak gerektiğini söyleyen Akpınar: "Kuran bizim neyimiz olur? Biz Kuran'dan razı mıyız? Kuran bizden razı mı?" sorularının önemine dikkat çekti. Kuran’ı evdeki en üst rafa koymakla işin bitmeyeceğini belirten Akpınar hayat düsturumuzun Kuran’ı Kerim olması gerektiğini kaydetti.

Kuran İnsana, İnsan İçin Gelmiştir

Kuran’ı yüzünden okumakla Kuran’a karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmadığımızı ifade eden Akpınar; Allah’ın insanı özenle yarattığını dünya üzerindeki her şeyi insanın emrine amade kıldığını söyledi. Yeni bir Peygamberin gelmeyeceğini dolayısıyla başka bir kitabın da gelmeyeceğini söyleyen Akpınar; Kuran’ın insana, insan için gelmiş bir kitap olduğunu vurguladı. Akpınar sözlerine şöyle devam etti: "Kuran sadece ölülerle hatırlanan bir kitap değildir. İnsanın dünya hayatını programlamak için gelmiştir. Kuran’ın gelişindeki temel mesele sadece okumak veya anlamak değildir. Temel hedef söylediklerinin hakkıyla yaşanmasıdır. Tekil olarak insana çoğul olarak insanlığa, toplamda 23 defa bizlere seslenir. Görülür ki Kuran insana inmiştir."

Kuran’ı Kerim Ahireti Dizayn Etmek İçin Gelmedi

Kuran’ın dirilere gelen bir kitap olduğunu söyleyen Akpınar; Kuran’ın ahiretimizi dizayn etmek için gelmediğini hatırlattı. "Yâeyyûhellezîneâmenû" ifadesinin tekil değil çoğul olduğunu, Allah’ın bununla kulunu çağırdığını vurgulayan Akpınar: "Kuran hayatın tam içine girer. 'Ey iman edenler' ifadesi 20 sürede 89 çağrı yapar. Kuran imanı eyleme dönüştürmeye dair harekete geçiren bir kitaptır.”

Biz Kalpleri Göremeyiz

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar; "Benim kalbim temiz" ifadesinin Müslümana uymadığını söylerken: "Ben senin kalbini göremem. İmanını hareketlerinle göstermelisin." ifadelerini kullandı. İmanın eksiklerinin tamamlanması gerektiğini vurgulayan Akpınar; Kuran’ın farklı ayetlerde bunu buyurduğunu kaydetti. Allah’ın ve Resulü’nün bizi hayat veren şeylere çağırdığını söyleyen Prof. Dr. Ali Akpınar: “Kuran ile olun, Kuran ile dolun, Kuran ile kalın, Kuran’a uyun, O’nun şefaatine nail olun” ifadeleriyle konuşmasına son verdi.

Program Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek’in, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’a hediye takdiminin ardından sona ererken, öğrencilere de Kuran’ı Kerim meali hediye edildi.

Paylaş