II. TÜBİAD Tıp Öğrenci Sempozyumu Üniversitemizde Yapıldı

22.09.2014

Mayıs 2011'de İstanbul merkezli olarak kurulan ve Türkiye'de, üniversitelerin bulunduğu her yerde üyeleri ve temsilcilikleri bulunan Türkiye'nin en büyük akademisyen derneklerinden biri hâline gelen TÜBİAD’ın düzenlediği Tıp Öğrenci Sempozyumu’nun 2.’si Üniversitemizde yapıldı. Tıp Fakültesi Asım Duman konferans salonunda düzenlenen sempozyuma; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, TÜBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atan, TÜBİAD Konya İl Temsilcisi Prof. Dr. Muammer Elmas, akademisyenler, tıp öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

Açılışta konuşan TÜBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atan: “Öyle bir nesil yetişsin ki, biz onlara teslim olalım, onlara güvenelim. Tıp alanıyla ilgili neler yapılması ya da neler yapılmaması gerektiğini bilen, bu ülkenin değerlerine saygı duyan, güvenebileceğimiz tıp uzmanları istiyoruz. TÜBİAD’ın yapmak istediği de budur.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek ise konuşmasında şunlara değindi: “Üniversitelerin fiziki imkânları, içinde bulunduğumuz akademik yapı, akademik kadro ve tıp fakültemizdeki imkânlar içi boş kalır ve doldurulmazsa bunların vebali vardır. İşte bu tarz sempozyumlar, bize verilen imkânları kullanma yolunda bizlere yol gösteren toplantılardır.”

Açılış konuşmalarının ardından Uzm. Dr. Selahaddin Kınacı’nın başkanlığında panelistler sunumlarını gerçekleştirdi.

Paylaş