Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanımız Ankara’da TÜRKSAT 4A Uydusunu İzleme Programına katıldı.

21.02.2014

TÜRKSAT 4A Uydusu, 14 Şubat 2014 Cuma günü Türkiye saatiyle 23.09'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatıldı. Uydu başarılı bir şekilde yörüngesine yerleşti.Uydunun Fırlatılması törenini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan ve çok sayıda yetkili Baykonur Uzay Üssü'nde izledi.

Ankara’da İzleme Programı Düzenlendi

TÜRKSAT 4A’nın uzaya gönderilmesiyle ilgili Ankara’da da bir program düzenlendi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Ankara Tandoğan’daki izleme programına, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, TÜRKSAT üst düzey yetkilileri ile birlikte Necmettin Erbakan Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerafettin Erel katıldı.

Fırlatılan Uydunun Teknik Özellikleri:

Uydu

Fırlatma Tarihi